Πώς είναι σήμερα η κατάσταση στο κέντρο φιλοξενίας στη Φιλιππιάδα; – Ο συντονιστής του κέντρου Μιλτιάδης Κλάπας στον Prisma

Με τη βοήθεια της 131 Σμηναρχία Μάχης του Ακτίου και των υπόλοιπων εμπλεκόμενων, οι υποδομές που εξυπηρετούν τους πρόσφυγες στη Φιλιππιάδα είναι σε σχετικά καλό επίπεδο όπως σημείωσε ο συντονιστής του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στη Φιλιππιάδα κ Μιλτιάδης Κλάπας μιλώντας σήμερα το πρωί στον Prisma 91,6 , ωστόσο η στέγαση γίνεται σε σκηνές  και αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί πριν έρθει ο χειμώνας.

Ο κ Κλάπας σημείωσε θα πρέπει να τρέξουν 2 προγράμματα, το πρώτο είναι της μετεγκατάστασης κυρίως των ευπαθών ομάδων που είναι κυρίως ευθύνης της Υπατης Αρμοστείας, και στη συνέχεια το θέμα της εγκατάστασης οικίσκων για τις οικογένειες που θα μείνουν, αφού ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Παράλληλα όπως σημείωσε ο Μιλτιάδης Κλάπας στα παιδιά (που αποτελούν σχεδόν τον μισό πληθυσμό του κέντρου) ολοκληρώθηκε ο εμβολιασμός ενώ παράλληλα διατηρείται κάρτα που γίνεται η καταγραφή της υγείας του καθενός παιδιού.  Για την εκπαίδευση δε των παιδιών, ο κ Κλάπας σημείωσε ότι υπάρχει δυσκολία λόγω των διαφορετικών εθνικοτήτων. Πάντως σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό η εκπαίδευση της προσχολικής ηλικίας θα γίνεται στους χώρους του κέντρου ενώ τα υπόλοιπα θα πάνε σε τάξεις υποδοχής. Παράλληλα με τη βοήθεια και των αλληλέγγυων τα παιδιά σήμερα απασχολούνται με δημιουργικές δραστηριότητες μέσα στον χώρο του κέντρου.

Τα σημαντικότερο δε αίτημα των ανθρώπων που βρίσκονται στο κέντρο παραμένει το θέμα του ασύλου προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους!

φώτο αρχείουΟμάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24063 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.