Πολιτική εκδήλωση με θέμα: Οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για την αντικατάσταση των υπηρεσιών του Δήμου από ιδιωτικά συνεργεία

Ρεπορτάζ- φωτογραφίες Χρήστος Τσουτσης.

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης το απόγευμα του Σαββάτου στην πλατεία πλησίον του αγάλματος της Γοργόνας στην παραλία της Πρέβεζας.

Η εκδήλωση, η οποία ήταν αφιερωμένη στην εναντίωση της Δημοτικής παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης στην παράδοση υπηρεσιών του Δήμου όπως ο οδοφωτισμος σε ιδιώτες, είχε αρκετό κόσμο και προσέλκυσε και ως θέμα συζήτησης λόγω επικαιρότητας το ενδιαφέρον αρκετών συμπολιτών μας.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε το μέλος του τοπικού συμβουλίου Πρέβεζας με την Λαϊκή Συσπείρωση, αρχιτέκτονας κα. Ελισάβετ Σαρή. Στην εκδήλωση επίσης τοποθετήθηκε ο επικεφαλής της παράταξης, έμπειρο στέλεχος και Δημοτικός Σύμβουλος Πρέβεζας κ. Αμάραντος. Εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων τόνισαν την ανάγκη να μπλοκαριστουν οι οποίοι σχεδιασμοί της κυβέρνησης και της Δημοτικής Αρχής για για παράδοση δομών και υπηρεσιών του Δήμου σε ιδιώτες. Παρών στην εκδήλωση ήταν και οι υπόλοιποι τρεις Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ Κυρλας, Κυριαζής και η κα. Παπαδημητρίου.

Την κεντρική ομιλία στην εκδήλωση έκανε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κυρλας ο οποίος ανέπτυξε το σκεπτικό του προγράμματος ELENA και τις επιδιώξεις των κυβερνώντων στο Δήμο, ενώ ο κ. Αμάραντος αναφέρθηκε στην τοποθέτηση του και στον απολογισμό ενός χρόνου από την ανάληψη της διακυβέρνησης του Δήμου από την παράταξη Γεωργακου.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης:

Δελτίο τύπου για την πολιτική εκδήλωση με θέμα: Οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για την αντικατάσταση των υπηρεσιών του Δήμου από ιδιωτικά συνεργεία

Στις 18.07 με πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε μια πολύ σημαντική εκδήλωση -συζήτηση για τον ρόλο που παίζει η τοπική διοίκηση, ως εργαλείο του αστικού κράτους, στην υλοποίηση της πολιτικής των ΣΔΙΤ. Πολιτική που ενεργητικά προσπαθεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση της ΝΔ και η ΕΕ, υπηρετώντας πιστά τα συμφέροντα της ελληνικής και Ευρωπαϊκής αστικής τάξης. Αφορμή της εκδήλωσης αποτέλεσε το πρόγραμμα HELENA και η σύμβαση που πρόκειται να συνάψει ο Δήμος με εργολάβο για την ενεργειακή αναβάθμιση του αστικού φωτισμού.

Ομιλίες πραγματοποιήθηκαν από τον Σταύρο Αμάραντο, επικεφαλή της ΛΣ για τον Δήμο Πρέβεζας και πρόεδρο του φαρμακευτικού συλλόγου Πρέβεζας-Λευκάδας και από τον Κύρλα Κωνσταντίνο, δημοτικό σύμβουλο με την ΛΣ και Γενικό Σύμβουλο της ΟΕΝΓΕ. Παρεμβάσεις γίνανε από τον Πέτρο Λελοβίτη, γ.γ του σωματείου ΟΤΑ Πρέβεζας και τον Κωτσαντή Κωνσταντίνο περιφερειακό σύμβουλο με την Λαϊκή Συσπείρωση και  στέλεχος του ΚΚΕ. Την συζήτηση συντόνιζε η Σαρρή Ελισάβετ, εκλεγμένη με την Λαϊκή Συσπείρωση.

Μέσα από την εκδήλωση καταδείχτηκε με σαφή τρόπο πως η τοπική διοίκηση τόσο σε επίπεδο Δήμου όσο και επίπεδο Περιφέρειας λειτουργεί ως εργαλείο για να υλοποιηθούν οι αντιλαϊκές πολιτικές της ΝΔ-ΕΕ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και το πρόγραμμα HELENA, ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτεί η ΕΕ και που προσπαθεί επιβάλει δια πυρός και σιδήρου το υπουργείο εσωτερικών στους δήμους της χώρας. Είναι ένα πρόγραμμα που περπατάει την πολιτική των συμπράξεων με επιχειρηματίες και που ως πολιτική στόχευση έχει να διοχετευτούν λιμνάζοντα  ευρωπαϊκά κεφάλαια σε επιχειρηματικές δραστηριότητες με υψηλή κερδοφορία.

Τέτοια επιχειρηματικά πεδία  αποτελούν η πράσινη ενέργεια, τα απορρίμματα και η αξιοποίηση από επιχειρηματίες φιλέτων όπως τα παραλιακά μέτωπα πόλεων, σαν της Πρέβεζας. Μέσα από τις παρεμβάσεις που γίνανε, ξεδιπλώθηκε όλος ο σχεδιασμός και έγιναν γνωστές στο λαό τις Πρέβεζας οι παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης τόσο στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, όσο και στο κίνημα.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκε  η πρόθεση της Λαϊκής Συσπείρωσης να επαναφέρει προς συζήτηση το συγκεκριμένο θέμα για την αναβάθμιση του αστικού φωτισμού στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο που θα γίνει την Τετάρτη 22/07 στις 7:00μμ στην Θεοφάνειο αίθουσα , και θεωρεί πολύ σημαντική την παρουσία του κινήματος (σωματείων, συλλόγων, φορέων κτλ) εκείνη την ώρα στον αύλειο χώρο  ώστε  να ξανασυζητηθεί το θέμα και να ανακληθεί αυτή η σύμβαση, ως μη συμφέρουσα για το λαό της Πρέβεζας.

Πρέβεζα 19/07/2020

 Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3402 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.