ΠΟΕΔΗΝ: Χωρίς κλίνες λόγω κορωνοϊού το νοσοκομείο Ιωαννίνων- μεταφέρθηκαν ασθενείς στα νοσοκομεία της Άρτας, της Πρέβεζας και των Φιλιατών

Μειώνεται δραματικά η αντοχή του συστήματος υγειας λογω της «επίθεσης» που δέχεται από την επιδημία του κορωνοϊού, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

 

Το «μέτωπο» των Μονάδων Εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) είναι εκείνο που απειλείται περισσότερο, όπως εξαρχής επισήμαναν όλοι οι αρμόδιοι. Το πρώτο μεγάλο ρήγμα σε αυτό το μέτωπο εντοπίζεται πλέον στα Ιωάννινα, οπου παρά το τοπικό lockdown, η επιδημία μαίνεται, αφήνοντας πίσω της σοβαρά ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ.
Ωστόσο όπως καταγγέλει η ΠΟΕΔΗΝ, πλέον στα νοσοκομεία της πόλης δεν υπάρχουν κενές κλίνες και οι ασθενείς διακομιζονται σε αλλα νοσοκομεία της Ηπείρου. Σήμερα το πρωί έγιναν διακομιδες τεσσάρων ασθενών – ηλικιωμένων που διέμεναν σε ιδιωτική μονάδα φροντίδας- στα νοσοκομεία της Άρτας, της Πρέβεζας και των Φιλιατών.
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στο ιδιωτικό γηροκομείο των Ιωαννίνων εχουν συνολικά επιβεβαιωθεί 24 κρούσματα σε φιλοξενούμενους.
Κάποιοι διακομίστηκαν στο πανεπιστημιακο νοσοκομείο Ιωαννίνων.
«Όμως το πανεπιστημιακό νοσοκομείο δεν έχει διαθέσιμα κρεβάτια γιατί είναι γεμάτα και οι ασθενείς διακομίζονται σε νοσοκομεία της Ηπείρου», λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.
Ο ίδιος επισημαίνει ότι η εμπλοκή δημιουργείται γιατί το νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων δεν ανέπτυξε κλίνες κορωνοϊού.
Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων νοσηλεύονται 53 ασθενείς με κορωνοιο στα 55 κρεβάτια που έχουν αναπτυχθεί. «Η πληρότητα είναι σχεδόν ολική, και κρατούν δύο κλίνες για σοβαρά περιστατικά. Για όλη την Ήπειρο υπάρχουν 8 κλίνες ΜΕΘ στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων και οι 5 είναι καλυμμένες», καταλήγει.
protothema


Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3408 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.