Πλούσιο σε δράσεις 3ήμερο στην Πάργα και την Κασσώπη για το Διάζωμα. Ο Στράτος Ιωάννου στον Prisma 91,6

Ένα μοναδικό και πλούσιο σε εμπειρίες τριήμερο απόλαυσαν όλοι όσοι παρευρέθηκαν στην 3η Συνάντηση του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» με τα Εταιρικά του Μέλη, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Πάργα (Parga Beach Hotel) από την Παρασκευή 15 έως και την Κυριακή 17 Απριλίου 2016. Ήταν όλοι τους εκεί: εκπρόσωποι της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, των Εφορειών Αρχαιοτήτων και του Υπουργείου Πολιτισμού, των μεγάλων επιχειρήσεων, των παραγωγικών φορέων και των Ιδρυμάτων της χώρας μας, της εκπαιδευτικής κοινότητας και του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», όλοι μαζί μια αγκαλιά για τα μνημεία, όπως πραγματικά αρμόζει στην ολοκληρωμένη διαχείρισή τους.

diaz2

Με κεντρικό θέμα «Οι καρποί των Συνεργειών» όλοι οι παραπάνω φορείς ξεδίπλωσαν τις δράσεις τους για την ανάδειξη των αρχαίων μνημείων και παρουσίασαν τις συνέργειές τους, οι οποίες τοποθετούν τα μνημεία στο κέντρο της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης της χώρας. Κατά τη διάρκεια της Συνάντησης παρουσιάστηκαν, επίσης, όλες οι πτυχές του κορυφαίου προγράμματος «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου», το οποίο υλοποιείται από όλους τους αρμόδιους φορείς και χρηματοδοτείται από το Ε.Σ.Π.Α. 2014-2020. Το παραπάνω πρόγραμμα ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση παρόμοιων προγραμμάτων, που έχουν ως στόχο τη συνάντηση των μνημείων με την αειφόρο ανάπτυξη.

Η Συνάντηση του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» με τα Εταιρικά του Μέλη ολοκληρώθηκε την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 στο μαγευτικό αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης. Εκεί οι μαθητές των 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας, 1ου Γ.Ε.Λ. Φιλιππιάδας, Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας και 2ου Δημοτικού Σχολείου Καναλακίου, οι οποίοι συμμετέχουν στη δράση του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» και των Υπουργείων Πολιτισμού και Παιδείας, με θέμα: «Τα σχολεία υιοθετούν. Η κοινωνία αγκαλιάζει», μας ξενάγησαν και μας ταξίδεψαν στην αρχαία Κασσώπη. Οι ξεναγήσεις των μαθητών, καθώς και τα δρώμενα που παρουσίασαν στο αρχαίο θέατρο της Κασσώπης, τίμησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το σπουδαίο αυτό μνημείο και χάρισαν σε όλους μας μια μοναδική εμπειρία.

Ο Στράτος Ιωάννου μίλησε στο πρωινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 για τις ενέργειες του Διαζώματος. Ακούστε το απόσπασμα:

Δείτε ρεπορτάζ από την ξενάγηση στην Κασσώπη εδώΟμάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23966 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.