Πέτρος Παπακωνσταντίνου στον Prisma 91,6: H Βοήθεια της Μέρκελ στο προσφυγικό είναι αντίστοιχη του Ολάντ που μας οδήγησε στο τρίτο Μνημόνιο

“Η βοήθεια της κυρίας Μέρκελ στην Ελλάδα όσον αφορά το προσφυγικό θα είναι αντίστοιχη με τη βοήθεια του κύριου Ολάντ στις διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στο τρίτο μνημόνιο.

Η βοήθεια δηλαδή συνίσταται στο να μας δώσει το σκοινί με το οποίο θα κρεμαστούμε, διότι η κυρία Μέρκελ μας βοηθάει στο βαθμό που εμείς θα αναλάβουμε το ρόλο να κρατάμε για λογαριασμό της Ευρώπης τους ανεπιθύμητους πρόσφυγες”, ανέφερε μιλώντας στον Prisma  91,6 ο πολιτικός Αναλυτής Πέτρος Παπακωνσταντίνου.

Όσον αφορά την θέση της Τουρκίας υπογράμμισε ότι  η  Τουρκία κάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλά, εκμεταλλεύεται την γεωγραφική  της θέση και κάνει  ανατολίτικο παζάρι,  ανεβάζοντας  συνεχώς τον πήχη των απαιτήσεων της.

Για  το επιχείρημα που έχει ακουστεί περί οικειοθελούς εξόδου της χώρας μας από τη συνθήκη Σένγκεν, υπογράμμισε ότι πρόκειται για μία δύσκολη απόφαση καθώς θα έχει κάποιες δυσμενείς επιπτώσεις, ωστόσο  όχι τρομερές,  καθώς και προ Σένγκεν η επίπτωση ήταν ότι μας υποχρεώνουν να βγάλουμε διαβατήριο και να πάμε σε άλλες χώρες εκτός  Ευρωπαϊκής Ένωσης   ένα μεγάλο κομμάτι πληθυσμού  χρειάζεται διαβατήριο για να πάει  Ρωσία ή Αμερική.

Οι επιπτώσεις επίσης στον τουρισμό δεν θα’ναι σημαντικές καθώς δεν εμποδίζει κανείς τους Γερμανούς πολίτες να πηγαίνουν  διακοπές στην Τυνησία ή την Τουρκία που εκεί κάνουν χρήση διαβατηρίου.

Στο ενδεχόμενο τώρα  να ασκήσει βέτο ο Πρωθυπουργός, ο κύριος Παπακωσταντίνου υπογράμμισε ότι αυτό θα τα χρησιμότερο σε προηγούμενες καταστάσεις όταν για παράδειγμα στην προηγούμενη σύνοδο κορυφής συζητιόταν το σχέδιο της Βρετανίας για να αποτραπεί το Βrexit, ένα θέμα που τους έκαιγε όλους και ιδιαίτερα τους Γερμανούς,  όπου εκεί χώρα μας θα μπορούσε να ασκήσει μεγαλύτερα μέσα πίεσης, αλλά και σήμερα, προκειμένου να παρθεί μια απόφαση  που δεν θα μας καταδικάσει να γίνουμε ένα ατελείωτο  hot spot .

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23553 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.