Περί θράσους και… φιλοζωίας, με αφορμή τις αγέλες της πόλης

Αυτό που συμβαίνει από το πρωί στα social media σχετικά με τα αδέσποτα ζώα και τις επικίνδυνες αγέλες στην Πρέβεζα είναι πρωτοφανές, και κυρίως είναι πρωτοφανές το θράσος που δείχνουν ορισμένοι οι οποίοι παριστάνουν τους φιλόζωους και θεωρούν ότι υπερασπίζονται τα αδέσποτα σκυλιά βρίζοντας και προσβάλλοντας όσους τα φοβούνται.

Η λογική ότι είναι φυσιολογικό να έχει κάποιος μια αγέλη από 10 σκυλιά στο κέντρο της πόλης και τα συντηρεί, τα ταϊζει, τα έχει για να φυλάνε το σπίτι του αν χρειαστεί, αλλά παράλληλα τα θεωρεί αδέσποτα και μέρος της αστικής πανίδας ξεπερνάει τα όρια της λογικής.

Από την άλλη όταν μια αγέλη σκύλων ορμάει ή εκφοβίζει μια έγκυο γυναίκα και την οδηγεί στο νοσοκομείο, και οι φιλόζωοι οι οποίοι συμμετέχουν στη διαχείριση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων, αντί να σκύψουν αμέσως και να ψάξουν να βρουν μια ρεαλιστική λύση η οποία αφενός να προστατεύει τους πολίτες – και αφετέρου να διασφαλίζει την ευζωία των ζώων, αντίθετα συστηματικά  βρίζουν και εκφοβίζουν,  καταδεικνύει ότι προφανώς και υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο οποίο ο Δήμος ως βασικός πυλώνας διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, σε συνεργασία με τους υγιείς φορείς πρέπει άμεσα να φροντίσουν προκειμένου να το λύσουν αλλά και να απομακρύνουν αυτούς που στο όνομα της φιλοζωίας το διαιωνίζουν.

Η αντικοινωνική συμπεριφορά που οποιοσδήποτε μπορεί να καταδείξει, είναι θέμα επιλογής. Το να επιβάλεις τον μισανθρωπισμό σου μέσω της δύναμης που μπορεί να έχεις μέσα από κάποιο φορέα που συμμετέχεις είναι κατακριτέο και ανήθικο.

Όλοι μας αγαπάμε τα ζώα. Πολλοί από εμάς έχουμε και φροντίζουμε ζώα συντροφιάς. Αυτό δε σημαίνει ωστόσο ότι θεωρούμε ως φυσιολογική συμπεριφορά τις επικίνδυνες αγέλες, τις επιθέσεις σε περαστικούς κτλ. Ο δήμος και οι συναρμόδιοι φορείς οφείλουν άμεσα να βρουν μια λύση. Δε χρειάζεται στην Πρέβεζα να ανακαλύψει κανείς τον τροχό, ας μελετήσουμε τι γίνεται σε άλλους δήμους προκειμένου να μπορούμε να διαχειριστούμε την αστική πανίδα με ασφάλεια. Και αν υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, ας τους απομακρύνουμε.

Μιχάλης Μίχος

22/03/2017

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23926 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.