Παρουσίασε από την Πρέβεζα τους πρώτους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους ο Γιώργος Ζάψας -βίντεο-

Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ παρέθεσε στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας ο επικεφαλής της παράταξης Γιώργος Ζάψας από την Πρέβεζα που βρέθηκε χθες το πρωί όπου και παρουσίασε τους πρώτους τέσσερις υποψηφίους περιφερειακούς Συμβούλους.

Πρόκειται για τον γεωπόνο Θεόδωρο Κορωναίο, τη δικηγόρο παρ΄ Αρείω Πάγω Χριστίνα Κριτσιμά, τον μηχανικό Γιώργο Μπεζεβέγκη και τον οικονομοτεχνικό σύμβουλο Παναγιώτη Τσούτση.

O κ Ζάψας ανέφερε:

“Ξεκινάμε σήμερα την παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων της παράταξης το “Κοινό των Ηπειρωτών” από την Πρέβεζα, τον τόπο καταγωγής και πολιτικής μου αφετηρίας, ως νομαρχιακός σύμβουλος και θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα οι παρουσιάσεις των υπολοίπων που θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, με στόχο να διοικήσουμε την Περιφέρειά μας. Η αυτοδιοικητική μας εμπειρία και η κοινωνικοπολιτική διαδρομή των στελεχών της παράταξης είναι τα εχέγγυα για να πειστούν οι Ηπειρώτες ότι αποτελούμε μία υπεύθυνη και σοβαρή επιλογή για την επόμενη τετραετία, σε μία εποχή κρίσιμη για τη χώρα, αλλά και για την Περιφέρεια. Υπάρχουν μικρά και μεγάλα ζητήματα που αφορούν στο Νομό Πρέβεζας, τα οποία και τα ξέρουμε και για τα οποία έχουμε απαντήσεις ως αυριανή περιφερειακή αρχή.

Η ισόρροπη ανάπτυξη με το κέντρο, που είναι τα Γιάννινα, σε όλους τους τομείς και η σύγκλιση των περιφερειακών ενοτήτων, μέσω των υποδομών, παραμένει ακόμη ζητούμενο και για το λόγο αυτό, χρόνια τώρα, μέσα από το περιφερειακό συμβούλιο, έχουμε καταθέσει σειρά ερωτήσεων-επερωτήσεων και προτάσεων, τονίζοντας την ανάγκη άρσης της συγκοινωνιακής απομόνωσης του Νομού.

Είναι αναγκαίο να συνδεθεί ο Νομός με τους αυτοκινητόδρομους (Εγνατία-Ιόνια), να ολοκληρωθεί η μελέτη σύνδεσης Φιλιππιάδα-Πρέβεζα-Άκτιο, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης του δικτύου Άκτιο-Αμβρακία, να προχωρήσει το βασικό δίκτυο με έμφαση στην παραλιακή εθνική οδό και η σύνδεση με την Εγνατία (Μεσοπόταμος-Παραμυθιά).

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται το λιμάνι και η ΒΙ.ΠΕ., δύο βασικές υποδομές που αντί να τραβήξουν το Νομό μπροστά, παραμένουν στάσιμες. Στο λιμάνι εκκρεμεί ακόμη το Master Plan, που μπορεί να μην είναι αρμοδιότητας της Περιφέρειας Ηπείρου, η ολοκλήρωσή του όμως είναι σημαντική για τον καθορισμό των χρήσεων, το σχεδιασμό και την αξιοποίηση.

Η ΒΙ.ΠΕ. τα χρόνια της κρίσης και της αποβιομηχανοποίησης, όχι μόνο δεν έχει στηριχθεί, αντίθετα βασικές υποδομές, όπως η διαχείριση των ομβρίων και οι ασφαλτοστρώσεις λείπουν, αποθαρρύνοντας ακόμη και τις όποιες επενδύσεις θα μπορούσαν να έχουν γίνει.

Η Περιφέρεια Ηπείρου θα έπρεπε τουλάχιστον να έχει ενδιαφερθεί για την τύχη των λίγων μονάδων που παλεύουν να κρατηθούν, ενώ είναι οξύμωρο σε μία περιφέρεια που θέλει να παρουσιάζεται ως παραγωγική με “σημαία” τα τοπικά προϊόντα να υπάρχουν ανεπάρκειες στις αρδευτικές υποδομές και στην αντιπλημμυρική θωράκιση των εκτάσεων.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις η “Λάμαρη”, η “Μπόιδα-Μαύρη” και οι υπόλοιποι αναδασμοί που εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους. Όλες οι υποδομές χρειάζονται συντηρήσεις και εκσυγχρονισμό, απαιτούνται κανόνες διαχείρισης των υδάτινων πόρων, ακόμη και ενσωμάτωση καινοτόμων τεχνολογιών και αναδιαρθρώσεις καλλιεργειών, με στόχο τις καλύτερες αποδόσεις. Απαιτείται ενίσχυση των ΤΟΕΒ και στήριξη του κτηνοτροφικού κεφαλαίου του Νομού. Στη Φιλιππιάδα για παράδειγμα, έχουμε το 18% της χοιροτροφικής παραγωγής του συνόλου της χώρας, από το 25-26% που ήταν παλαιότερα.

Η Περιφέρεια Ηπείρου θα πρέπει να δίνει λύσεις και να βοηθά τους ανθρώπους της παραγωγής να βρουν κατευθύνσεις διεξόδου. Στη Λάκκα Σούλι δεν υπήρξε καμία ουσιαστική παρέμβαση και κανένα όφελος για τους ντόπιους, όπως και στο Φανάρι.

Με μικροαναθέσεις έργων και προγραμματικές συμβάσεις-δώρα στους Δημάρχους δε λύνεται το πρόβλημα. Θέλει σχέδιο, προγραμματισμό, ιεράρχηση στόχων και πραγματική συνεργασία με τους Δήμους, για να έχουμε μετρήσιμα αποτελέσματα.

Η ψήφιση της απλής αναλογικής στην αυτοδιοίκηση 1ου και 2ου βαθμού αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού και κάποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους. Συνεργασία στην πράξη και όχι στα λόγια! Εμείς μπορούμε, γιατί πιστεύουμε στις αρχές που εισάγει ο νέος νόμος.

Για όλα αυτά και για πλειάδα ακόμη ζητημάτων, όπως η διαχείριση του μοναδικού οικοσυστήματος του Αμβρακικού και πολλά ακόμη, θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε εκτενώς το επόμενο διάστημα και όταν θα παρουσιάσουμε τις προγραμματικές μας θέσεις.

Σήμερα περιορίζομαι σε αυτά, για να δώσουμε το λόγο στους υποψηφίους που παρουσιάζουμε σήμερα, ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην Πρέβεζα και θέλουν να προσφέρουν στο Κοινό των Ηπειρωτών και στο κοινό μας όραμα όλες τις δυνάμεις τους”

Στη συνέχεια μίλησαν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη τύπου:

 Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3082 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.