Παρουσία πλήθους γονέων και φορέων η τελετή υποδοχής των νεοεισαχθέντων σπουδαστών της ΑΕΝ στην Πρέβεζα


Ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζει η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου στην τοπική κοινωνία της Πρέβεζας αλλά και ολόκληρης της Ηπείρου αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά κατά την σημερινή υποδοχή των 181 νεοεισαχθέντων σπουδαστών της. Οι σπουδαστές πλαισιωμένοι από τις οικογένειές τους δέχτηκαν σύσσωμο το καλωσόρισμα των φορέων της πόλης αλλά και της διοίκησης της Ακαδημίας- η οποία καταβάλλει τα μέγιστα για την αναβάθμιση τόσο των υποδομών όσο και του επιπέδου σπουδών που παρέχονται προς τους αυριανούς εμποροπλοιάρχους του ελληνικού Ναυτικού-. Στο πλαίσιο των προσπαθειών αυτών εντάσσεται εξάλλου και η δωρεάν σίτιση από φέτος για όλα τα παιδιά που φοιτούν στην Σχολή.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στα παιδιά, ενώ προσέφερε συμβολικά μια εικόνα στον σημαιοφόρο της περσινής χρονιάς.

Τους σπουδαστές καλωσόρισε ο Διοικητής της ΑΕΝ Κωσταντίνος Καρβέλης, ο οποίος διάβασε την ημερήσια διαταγή αναφερόμενος στα προτερήματα του επαγγέλματος για τους αποφοίτους της Ακαδημίας. Για το υψηλό επίπεδο σπουδών μίλησε ο διευθυντής σπουδών της ΑΕΝ Παντελής Κίκερης, ενώ τα παιδιά καλωσόρισαν οι αρχές της πόλης (οι βουλευτές Κώστας Μπάρκας και Στέργιος Γιαννάκης ,ο Δήμαρχος Χρήστος Μπαΐλης και ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Περικλής Βασιλάκης) οι οποίοι στις τοποθετήσεις τους υπογράμμισαν τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η ΑΕΝ στην τοπική κοινωνία, προσφέροντας πολύτιμα εφόδια στους σπουδαστές της και αυριανά στελέχη του Εμπορικού Ναυτικού.Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Παύλος Σαραμπασίνας.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας τόνισε ότι η Ακαδημία αποτελεί κεφάλαιο για την πόλη,εκφράζοντας την υπόσχεση ότι ο Δήμος θα είναι πάντα αρωγός στις προσπάθειες για την περαιτέρω αναβάθμισή της.

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23899 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.