“Πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου”! Μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρέβεζα με αρκετούς πρώην ΠΑΣΟΚ… (Φωτογραφίες )

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 29/11, ανοιχτή εκδήλωση από την Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Πρέβεζας στην αίθουσα της Θεοφανείου.
Μίλησαν οι βουλευτές Αθηνών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας. Την εκδήλωση άνοιξε ο γραμματέας της ΝΕ Σύριζα Ν.Πρέβεζας, Δ.Παπαδήμος.
 
Η Θεοφανειος Αίθουσα ήταν γεμάτη από μέλη αλλά και φίλους του κόμματος, αλλά και πολίτες της πόλης οι οποίοι είναι γνωστό ότι προέρχονται από άλλους χώρους –κυρίως από το ΠΑΣΟΚ– που δέχτηκαν το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ να διευρύνει την εκλογική του βάση.
 
Στον χαιρετισμό του ο Βουλευτής Σύριζα Ν.Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας ανέφερε:
Η Κυβέρνηση του Σύριζα μέσα από μια μακρά πορεία κατάφερε να κερδίσει πράγματα για την κοινωνία, μια πορεία η οποία στην αρχή ήταν δύσκολη, διότι παραλάβαμε μια χώρα μέσα στο απόλυτο χάος, με άδεια ταμεία, μια κοινωνία σε μακρά και πολυετή κρίση. Μέσα από την διακυβέρνηση του Σύριζα, βάλαμε δύο βασικούς στόχους. Πρώτος στόχος ήταν να βγει η χώρα από τα μνημόνια και δεύτερος, να βγουμε από τα μνημόνια, αλλά με την κοινωνία όρθια. Και νομίζω ότι σε γενικές γραμμές, καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια αλλά και η κοινωνία να σταθεί όρθια. Εμείς, μέσα σε μια πορεία δύσκολη, με λάθη, αδυναμίες καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα δίχτυ προστασίας για εκείνους τους ανθρώπους που βρεθήκανε βιαίως, έξω από την προστασία του κράτους, αλλά καταφέραμε να πετύχουμε και άλλα πράγματα, όπως η μείωση της ανεργίας.Την διακυβέρνηση της χώρας, την ανέλαβε ένα κόμμα το οποίο άλλα έλεγε πριν και άλλα κάνει τώρα, με πολιτικές που μπορούν να χαρακτηριστούν ως ακραία συντήρηση, ένας δεξιός λαικισμός σε όλα τα επίπεδα. Η δική μας διακυβέρνηση διεκδίκησε την αξιοκρατία, ενώ, τώρα βρισκόμαστε σε συμπεριφορές που μας οδήγησαν στην κρίση. Δυστυχώς, η πόλη μας, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία μη κανονικότητα, ακόμα και στις διοικήσεις των νοσοκομείων, βλέπουμε ότι τοποθετούν από το δικό τους κομματικό χώρο. Η σημερινή εκδήλωση γίνεται στο κάλεσμα όλων των προοδευτικών δυνάμεων της αριστεράς.
Στην ομιλία της η κ.Ξενογιαννακοπούλου μεταξύ άλλων δήλωσε:
Η σημερινή εκδήλωση στέλνει μήνυμα, ελπίδας, αγώνα και συμμετοχής. Από τη πρώτη στιγμή, μετά τις εκλογές του Ιουλίου είδαμε το πρόσωπο της ΝΔ και της νέας διακυβέρνησης, ένα πρόσωπο όπως το εννοεί η ΝΔ, το επιτελικό κράτος, την αριστεία κτλ. Στην πραγματικότητα, ένα σκληρό, νεοφιλελεύθερο πρόσωπο όσον αφορά τα οικονομία και τα κοινωνικά δικαιώματα και την παλινόρθωση μιας παλιάς δεξιάς αντίληψης, όσον αφορά τον έλεγχο του κράτους, τον έλεγχο των θεσμών και φυσικά αυτή την σκληρή, παλαιά δεξιά αντίληψη όσον αφορά τα ζητήματα του αυταρχισμού και της καταστολής. Το ποσοστό 31,5 % που έλαβε ο Σύριζα στις εκλογές ήταν διπλή εντολή, εντολή για να ασκήσουμε μια μαχητική προγραμματική αντιπολίτευση αλλά ήταν και η κινητήρια δύναμη να προχωρήσουμε σε μια μεγάλη κοινή προσπάθεια όλων των αριστερών προοδευτικών ανθρώπων να προχωρήσουμε μαζί. Το μήνυμα από τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται είναι ότι ο κόσμος έρχεται, βλέπουμε ξανά να μας ακούει, να ενδιαφέρεται, να θέλει να συμμετάσχει στις διαδικασίες, όπως και την σημερινή. Το αντισύριζα μέτωπο, είχε βασιστεί σε κάποια αφηγήματα προπαγανδιστικά, μιας καταστροφολογίας, μιας ισοπέδωσης και στην προσπάθεια απομόνωσης του Σύριζα. Η ΝΔ δίνει ασυλία σε τραπεζικά στελέχη κ.α. αυτή είναι η πραγματικότητα, υπογράμμισε η κ.Ξενογιαννακοπούλου.
Ο πρώην Υπουργός Οικονομίας και Βουλευτής του Σύριζα κ.Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε πως στην Ελλάδα οι δεξιές κυβερνήσεις λένε πως “εμείς θα φέρουμε φοροελαφρύνσεις για όλους” και μετά όταν έρχονται στην εξουσία δεν μπορούν να τηρήσουν αυτή την υπόσχεση και κάνουν περισσότερα για τους μεγάλους και τους πιο πλούσιους. και αυτή ήταν η πρώτη διαχωριστή γραμμή.. Η δεύτερη έχει να κάνει με την ανάπτυξη. Η Τρίτη διαχωριστή γραμμή έχει να κάνει με το προσφυγικό. Το προσφυγικό ζήτημα θέλει πυγμή, είναι από τα θέματα που δεν μπορείς να κρυφτείς, πρέπει να πείσεις για τα επιχειρήματα, και για την ασφάλεια και για τα οικονομικά οφέλη που έχουν οι πρόσφυγες. Τα οικονομικά στοιχεία είναι συντριπτικά ότι όπου έχουν πάει οι πρόσφυγες, δεν έχουν πάρει θέσεις από τους ντόπιους και έχουν βοηθήσει την οικονομία. Άρα, η Αριστερά πρέπει σε θέματα Δημοκρατίας όπως και στο προσφυγικό να πάνε μπροστά και να μη φοβηθούν. Σε αυτές τις εκδηλώσεις, χρειάζεται να δούμε πως παρεμβαίνουμε στην ιδεολογική μάχη. Η πολιτική της Αριστεράς δεν είναι γεωγραφική, δεν μας ενδιαφέρει αν κάποιος ήταν σοσιαλδημοκράτης, δεν ορίζουμε εμείς το κόμμα που θέλουμε με γεωγραφικούς όρους, τους ορίζουμε βάση τις τρεις διαχωριστικές γραμμές οι οποίες είναι οι κυρίαρχες στη διακήρυξη που αρχίσαμε αυτό το άνοιγμα στην κοινωνία. Εμείς θέλουμε ανθρώπους που καταλαβαίνουν τις διαχωριστικές γραμμές του Σύριζα.
 
Ακολούθησε γόνιμη συζήτηση και τοποθετήσεις μελών του κόμματος σχετικά με τη διεύρυνση.
 
Θα ακολούθησει σε επόμενη ανάρτηση βίντεο με ολόκληρη την εκδήλωση.
 
 
 

 


Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3098 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.