Παράταση χρηματοδότησης της Πράξης «Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Δήμο Πρέβεζας» από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020»

Στις 24.06.2020 εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου (αρ. απόφασης 1333/24-6-2020) η συνέχιση της Πράξης “Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Πρέβεζας” στον Άξονα Προτεραιότητας :5 – ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ με κωδικό MIS 5002132 και με νέα ημερομηνία λήξης την 30η/06/2023 (λήξη φυσικού αντικειμένου) . Ο συνολικός επιλέξιμος προϋπολογισμός της πράξης, από 01/07/2016 έως 30/06/2023, ανέρχεται 650.000,00€ Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Το έργο έχει ως αντικείμενο τη συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η) στην Νέα Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση (ΝΕ.ΔΗ.ΚΕ.Π) του Δήμου Πρέβεζας. 

Πρόκειται για μια (1) Δομή που λειτουργεί στη Δημοτική Ενότητα Πρέβεζας και στεγάζεται σε κτίριο παραχωρηθέν από το Δήμο Πρέβεζας , που βρίσκεται στην περιοχή του πάρκου της Νεάπολης του Δήμου Πρέβεζας. Αποτελεί μια σταθερή μονάδα παροχής υπηρεσιών προς συγκεκριμένο αριθμό εξυπηρετούμενων (20) Απευθύνεται σε άτομα 3ης και 4ης ηλικίας, μη δυνάμεθα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια κλπ), των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον που τα φροντίζει, εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα που έχει αναλάβει. Σκοπός του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων και η παραμονή τους στο φυσικό και οικογενειακό τους περιβάλλον καθώς και η διατήρηση μιας φυσιολογικής κοινωνικής και εργασιακής ζωής των μελών του οικογενειακού και συγγενικού περιβάλλοντος που ασχολούνται με την φροντίδα των ατόμων αυτών. Το ΚΗΦΗ είναι στελεχωμένο με άρτια καταρτισμένο προσωπικό: 1 Νοσηλευτή, 2 Κοινωνικούς Φροντιστές, 1 Βοηθητικό προσωπικό και ένα Ιατρό παθολόγο και παρέχονται: 

  • Υπηρεσίες ημερήσια φιλοξενίας 
  • Ιατρική παρακολούθηση. 
  • Νοσηλευτική φροντίδα 
  • Φροντίδα για την ικανοποίηση πρακτικών αναγκών 
  • Ατομική υγιεινή 
  • Προγράμματα δημιουργικής απασχόληση 
  • Στο μέτρο του δυνατού, προγράμματα ανάπτυξης λειτουργικών και κοινωνικών δεξιοτήτων 
  • Σίτιση 

O Πρόεδρος Δ.Σ. 

Γρηγόριος ΚουμπήςΜιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3094 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.