Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας


Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χθες  16/04 το πρωί από μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Πρέβεζας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στο πλευρό των μαθητών βρέθηκαν αγωνιστές καθηγητές, καθώς και γονείς. Η κινητοποίηση έγινε με αφορμή τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας για την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και εν μέσω πανδημίας.

Από την αρχή της χρονιάς οι μαθητές με τους αγώνες τους έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν δέχονται ένα νομοσχέδιο που κάνει το σχολείο ακόμα περισσότερο εξεταστικό κέντρο, με τριπλές πανελλαδικές σε όλο το λύκειο, με την επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων και τη βάση του δέκα. Αντίθετα αυτό που θέλουν και έχουν ανάγκη είναι ένα σχολείο που να μορφώνει πραγματικά όλους τους μαθητές, ένα σχολείο που να μην εξοντώνει. Είναι γελασμένοι η κυβέρνηση και το υπουργείο αν νομίζουν ότι οι μαθητές θα κάτσουνε στα αυγά τους. Ακόμα και αυτή την περίοδο της πανδημίας και με κλειστά σχολεία είναι σε ετοιμότητα, συζητώντας και αξιοποιώντας και άλλες μορφές.

Ο Τρύφωνας Μπομποτσάρης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής ανέφερε ότι οι μαθητές τόσο στην Πρέβεζα αλλά και σε όλη την Ελλάδα απαιτούν να μην τολμήσει η κυβέρνηση να καταθέσει το απαράδεκτο νομοσχέδιο. Αν με κάτι πρέπει να ασχοληθεί είναι με τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές σε σχέση με την τηλεκπαίδευση, καθώς πολύ μικρό ποσοστό μαθητών παρακολουθεί τα μαθήματα, ενώ είναι πολλοί οι μαθητές που δεν  διαθέτουν τα απαραίτητα μέσα (internet, tablet, υπολογιστή). Καθώς επίσης να σταματήσουν από την πλευρά της κυβέρνησης τα γενικόλογα σε σχέση με την ημερομηνία των πανελλαδικών εξετάσεων και να προσδιορίσουν στο περίπου την ημερομηνία και με βάση την εξέλιξη της πανδημίας, αποκλείοντας σίγουρα το ενδεχόμενο για Σεπτέμβρη, γιατί ενισχύουν την ανασφάλεια και το άγχος των υποψηφίων.

Από την πλευρά του ο Θεόδωρος Βενετικίδης, ειδικός γραμματέας του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Πρέβεζας εκλεγμένος με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κάνουν από την αρχή οι εκπαιδευτικοί ώστε να βρίσκονται στο πλευρό των μαθητών τους, ενώ η κυβέρνηση τους έχει αφήσει στο έλεος, όταν δεν παρέχονται τα αναγκαία μέσα τόσο στους εκπαιδευτικούς όσο και στους μαθητές. Τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουν να αγωνίζονται μαζί με τους μαθητές για να μην περάσει το νομοσχέδιο.

Ταυτόχρονα η Συντονιστική Επιτροπή Πρέβεζας συνεχίζει με κείμενο που έχει φτιάξει και συλλογή υπογραφών  με στόχο να φτάσουν σε ακόμα περισσότερους μαθητές και να δείξουν και με αυτόν τον τρόπο την εναντίωσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης.

Δελτίο Τύπου για τη  παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Πρέβεζας

 

Να μην κατατεθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που κάνει ακόμα χειρότερο και πιο ταξικό το σχολείο!

 

Σήμερα, Μ. Πέμπτη 16/4, εκλεγμένοι από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, μαθητές και γονείς έδωσαν μια πρώτη απάντηση στην πρόθεση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας να καταθέσουν το περιβόητο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.

Το συνδικαλιστικό κίνημα και οι διεκδικήσεις  μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα!

Όλο αυτό το διάστημα, κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, όχι μόνο αρνούνται να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των σωματείων για μέτρα στήριξης των μαθητών και των εκπαιδευτικών, απεναντίας «διαρρέουν» την πρόθεσή τους να καταθέσουν νομοσχέδιο, σε αυτές τις συνθήκες, που αφορά στο περιεχόμενο της εκπαίδευσης! Αλλαγές στα προγράμματα σπουδών των Δημοτικών και των Γυμνασίων, αλλαγές του τρόπου εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, η επαναφορά της τράπεζας θεμάτων, η αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών, η προώθηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στα Πανεπιστήμια, βρήκαν απέναντι όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς το προηγούμενο διάστημα.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο θεωρούν ότι αυτές οι συνθήκες, της πανδημίας και του περιορισμού της κυκλοφορίας, αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους. Αυτή η πράξη μόνο εχθρική μπορεί να χαρακτηριστεί, τη στιγμή που βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας και με κλειστά σχολεία. Και μόνο το γεγονός ότι έρχεται σε αυτές τις συνθήκες ένα τόσο σοβαρό νομοσχέδιο αποδεικνύει ότι μόνο αρνητικό περιεχόμενο μπορεί να έχει.

Γι αυτό και τρέχουν να προλάβουν να νομοθετήσουν υπό αυτές τις συνθήκες, θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθούν οι αντιδράσεις από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Μόνιμα απούσες, σε πλήρη “κοινωνική αποστασιοποίηση” από τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών για μια ακόμα φορά βρέθηκαν οι πλειοψηφίες του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πρέβεζας (ΔΗΣΥ,ΔΑΚΕ,ΕΡΑ) και της ΕΛΜΕ Πρέβεζας (Μέτωπο, ΔΑΚΕ).  Δε στήριξαν, αντίθετα καταψήφισαν,αγνόησαν,υπονόμευσαν την προσπάθεια να ακουστεί δυνατά η φωνή του κλάδου. Έχουν επιλέξει να δώσουν πλήρη στήριξη στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

 

Απαιτούμε:

  • Να μην κατατεθεί το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο ούτε τώρα, ούτε ποτέ.
  • Εδώ και τώρα να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα στήριξης του δημόσιου σχολείου, να παράσχει καθολικά όλον τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, να υλοποιήσει τις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών σωματείων. Να διασφαλίσει, με αποκλειστικά κρατική ευθύνη, πως όλοι οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα ισότιμης συμμετοχής στην “εκπαιδευτική διαδικασία” αυτό το διάστημα.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ!

ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ!

 

Πρέβεζα, 16/4/2020

 

 Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3098 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.