Παράσταση Διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε για τους 28 απλήρωτους συμβασιούχους του Νοσοκομείου

Ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου Πρέβεζας, το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Πρέβεζας και οι απλήρωτοι συμβασιούχοι του νοσοκομείου Πρέβεζας πραγματοποίησαν  13/10 παράσταση διαμαρτυρίας στην επιθεώρηση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα πέντε μηνών των 28 εργαζόμενων συμβασιούχων που προσλήφθηκαν εκτάκτως στο νοσοκομείο για να καλύψουν μέρος από τις επαυξημένες ανάγκες που αντικειμενικά έφερε η πανδημία COVID.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι  εδώ και πέντε μήνες, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης παραμένουν απλήρωτοι και το μόνο που έχουν εισπράξει μέχρι στιγμής είναι υποσχέσεις και δεσμεύσεις που δεν έχουν υλοποιηθεί. 

Το συγκεκριμένο γεγονός δυστυχώς τείνει να γίνει ο κανόνας σε όλους τους χώρους δουλειάς μιας και το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που έχουν θεσπίσει οι κυβερνήσεις των τελευταίων 10 ετών επιτρέπει στην εργοδοσία να λειτουργεί ασύδοτα μιας και τα εργασιακά δικαιώματα είναι πρακτικά ανύπαρκτα.

Στην συνάντηση που είχαμε με τον επιθεωρητή εργασίας καταγγείλαμε την απαράδεκτη πρακτική της διοίκησης να αφήνει απλήρωτους 28 εργαζόμενους και ζητήσαμε την άμεση παρέμβασή της προκειμένου να λυθεί το ζήτημα. 

Οι απλήρωτοι  εργαζόμενοι του νοσοκομείου μαζί με τα σωματεία που τους στηρίζουν δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα κλιμακώσουμε τη δράση μας συμμετέχοντας μαζικά στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ στις 15/10 .

Διεκδικούμε

  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων για τους 28 συναδέρφους
  • Μονιμοποίηση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες
  • Ποιοτικές και δωρεάν  υπηρεσίες υγείας για όλους


Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3075 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.