Πανελλαδική απεργία στην Τράπεζα Πειραιώς – Καθολική συμμετοχή στο κατάστημα Πρέβεζας

Γενικεύτηκε ως πανελλαδική σήμερα, Παρασκευή 31 Μαΐου, η πολυήμερη απεργία των εργαζομένων στο τμήμα «κόκκινων» δανείων (RBU), με τη συμμετοχή όλων την εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς. 

Στην απεργία συμμετέχουν σχεδόν στο σύνολό τους οι υπάλληλοι του καταστήματος της τράπεζας Πειραιώς της Πρέβεζας που θα παραμείνει σήμερα κλειστό.

Οι εργαζόμενοι στρέφονται ενάντια στο σχεδιασμό της τράπεζας για μεταβίβαση του τμήματος «κόκκινων» δανείων (RBU) μαζί με τους 1.200 εργαζόμενους που απασχολεί, σε σουηδική επιχείρηση, προβάλλοντας το πέρα για πέρα δίκαιο αίτημα «καμιά απόσχιση – καμιά απόλυση».

Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός είναι μέρος ευρύτερου σχεδιασμού των τραπεζών που μετά το «επιτυχημένο» stress test του 2018 συμφώνησαν με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με τη Νέα Δημοκρατία ότι προκειμένου να μη γίνει άλλη ανακεφαλαιοποίηση θα προχωρήσουν μέχρι το τέλος του 2020 σε απολύσεις 4.000 εργαζομένων, που θα γίνουν με τη μία ή την άλλη μορφή (αποσχίσεις, εθελούσιες κ.α.)

 

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23858 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.