ΠΑΜΕ Πρέβεζας: Καμία απόλυση στην Τράπεζα Πειραιώς

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Πρέβεζας καταγγέλλει την Τράπεζα Πειραιώς η οποία προχώρησε σε απολύσεις 24 εργαζομένων.

Μπροστά στα κέρδη δεν υπολογίζουν τη ζωή των εργαζομένων, τις οικογένειές τους. Ο σχεδιασμός τους είναι να προχωρήσουν σε ακόμη περισσότερες.  Υλοποιώντας ένα σχέδιο χτυπήματος στα δικαιώματα των εργαζομένων, κλείνοντας τα σπίτια τους, αφήνοντάς τους χωρίς μισθό και έρμαιο στα νύχια των κορακιών για όσους έχουν ένα σπίτι να το βγάλουν στον πλειστηριασμό.

Οι τραπεζίτες από παντού θέλουν να αρπάξουν. Η απόφαση αυτή της Πειραιώς αποτελεί μέρος του σχεδίου των τραπεζιτών για μείωση των τραπεζοϋπαλλήλων και για παραπέρα χτύπημα της μόνιμης και σταθερής εργασίας. Την συμφωνία τους σε αυτούς τους σχεδιασμούς έχουν εκφράσει τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η σημερινή της ΝΔ.

Στόχος τους είναι η μείωση του “λειτουργικού κόστους” που θα τους επιφέρει μεγαλύτερη κερδοφορία. Η διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας των τραπεζικών ομίλων, η μεγιστοποίηση των κερδών τους, η καπιταλιστική ανάπτυξη περνάει μέσα από την καταλήστευση των δικών μας δικαιωμάτων, την ανεργία μας, τη φτώχεια και την ανέχεια των εργαζομένων. Να μην το επιτρέψουμε!

Η ίδια η τράπεζα άλλωστε έχει επανηλλειμμένα ομολογήσει ότι οι απολύσεις διασφαλίζουν το συμφέρον της τράπεζας, δηλαδή τα κέρδη της. Κοροϊδεύει όταν λέει ότι οι εργαζόμενοί της δουλεύουν σε ένα “αξιοκρατικό περιβάλλον με υπευθυνότητα και διαφάνεια”. Ξεχνάει όμως να πει ότι:

-Προχώρησε το προηγούμενο διάστημα στις λεγόμενες εθελούσιες, δηλαδή απολύσεις.

-Έχει μειώσει το προσωπικό με πάνω από 1.000 απολύσεις

-Απαγορεύει τη συνδικαλιστική δράση στα καταστήματα.

-Έχει εντείνει την τρομοκρατία της.

Οι στίχοι του λαϊκού τραγουδιού “Για ένα κομμάτι ψωμί, δεν φτάνει μόνο η δουλειά, πρέπει να δώσεις πολλά, θέλουν και την ψυχή σου δικέ μου” ταιριάζει στην κατάσταση αυτή.

Οι ευθύνες της Ομοσπονδίας στον κλάδο, της ΟΤΟΕ, είναι τεράστιες. Πρώτη είχε σπεύσει να κλείσει “διαβούλευση” με την Τράπεζα, για το πώς θα βελτιωθούν οι όροι της μετακίνησης των συναδέλφων σε άλλες εταιρείες (outsourcing), ενώ δεν βρήκε ούτε μία λέξη να πει για τη Διοίκηση της τράπεζας και τα επιχειρηματικά της σχέδια, σπέρνοντας αυταπάτες ότι με “…κλίμα ηρεμίας, συνοχής και συνεργασίας που έχει ανάγκη η τράπεζα στην κρισιμότερη φάση μετάβασης στην επόμενη μέρα…” υπάρχει πιθανότητα να ανακληθούν τα αντεργατικά τους σχέδια.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην Τράπεζα Πειραιώς, και γενικότερα στον κλάδο, να απαντήσουν αγωνιστικά. Να εκφραστεί η αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων σε όλες τις τράπεζες. Γιατί επιδιώκουν να χτυπήσουν και στις άλλες τράπεζες.

Να μη συναινέσουν στη λογική υπεράσπισης της “βιωσιμότητας” και της “κερδοφορίας” της τράπεζας με κόστος τις θέσεις εργασίας μας. Να μη δεχτούν να θυσιάσουν τα εργασιακά μας δικαιώματα για τη σωτηρία των τραπεζών!

Την Παρασκευή 6/12 και ώρα 08.00 π.μ. τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσουν παρέμβαση και παράσταση διαμαρτυρίας στην Τράπεζα Πειραιώς.

Απαιτούμε ανάκληση όλων των απολύσεων,καμία νέα απόλυση εργαζόμενου. Μπροστά τα δικαιώματα και οι ανάγκες μας και όχι τα κέρδη των τραπεζιτών!

Τετάρτη, 4 Δεκέμβρη 2019Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23991 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.