ΠΑΜΕ Πρέβεζας για πολύνεκρο ναυάγιο

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Η νέα τραγωδία κοντά στους Παξούς, με τους δεκάδες πνιγμένους και αγνοούμενους πρόσφυγες και μετανάστες, αποτελεί ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Οι επιδιώξεις και οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών κάναν την Μεσόγειο θάλασσα νεκρών.

Οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί και οι κυβερνήσεις τους αποτελούν τους πραγματικούς υπαίτιους του ναυαγίου, της τραγωδίας για τους ξεριζωμένους, που είχαν γλιτώσει από τη φωτιά των πολέμων που εξαπολύουν ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, ματώνοντας τους λαούς για λογαριασμό μιας χούφτας μονοπωλιακών ομίλων.

Αποτελεί αποτέλεσμα της απαράδεκτης συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας που συναποφάσισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και που εφαρμόζει και η κυβέρνηση της ΝΔ. Των αντιδραστικών οδηγιών της ΕΕ, που ενσωμάτωσαν και νομοθέτησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Του Κανονισμού του Δουβλίνου και της απαγόρευσης των δευτερογενών μετακινήσεων. Της παραβίασης των δικαιωμάτων των προσφύγων που προβλέπονται από τη Συνθήκη της Γενεύης. Είναι αποτέλεσμα του εγκλωβισμού και των απαράδεκτων συνθηκών που βιώνουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στα νησιά του Αιγαίου σε όλη τη χώρα.

Αποτελεί πρόκληση να προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από τους δουλεμπόρους. Η αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων είναι που σπρώχνει τους πρόσφυγες και μετανάστες ως έρμαια στα νύχια των διακινητών, η πολιτική τους και η κλιμάκωση της καταστολής είναι που γιγαντώνει τα κάθε λογής κυκλώματα.

Οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα πρέπει να δυναμώσουν την αλληλεγγύη και τον αγώνα για τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και των μεταναστών. Να κλείσουν οι “Μόριες” και να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες σε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματά τους και θα πηγαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους. Να δυναμώσει η πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, ενάντια στην κύρωση της συμφωνίας με τις ΗΠΑ, που μετατρέπει την Ελλάδα σε πολεμικό της προγεφύρωμα και στόχο, για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Η διέξοδος βρίσκεται στην πάλη των λαών για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και ιμπεριαλιστικούς πολέμους, προσφυγιά και μετανάστες.

Πρέβεζα, 12 Ιανουαρίου 2020Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 2842 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.