Π. Καμμένος σχετικά με την εκμετάλλευση των στρατοπέδων: “Υπάρχουν προτάσεις για την Πρέβεζα” -ηχητικό-

Την πρόθεση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων της περιοχής της Πρέβεζας εξέφρασε ο αρμόδιος  υπουργός Πάνος Καμμένος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη χθες στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Όπως μπορείτε να ακούσετε στο απόσπασμα που ακολουθεί ο Πάνος Καμμένος σημείωσε: «Τα έσοδα του υπουργείου θα αυξηθούν χρησιμοποιώντας την περιουσία αυτή προς εκμετάλλευση. Δεν πουλιέται τίποτα, αυτά δίνονται για 50 ή 100 χρόνια ενοίκιο, παραμένει η ιδιοκτησία στις ένοπλες δυνάμεις, για να υπάρχουν γρήγορες διαδικασίες έχουμε βάλει μίνιμουμ  τιμή για ενοίκιο το χρόνο  5% επί της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου. Όταν υπάρξει ενδιαφερόμενος βγαίνει σε ανοιχτό διαγωνισμό(…) Αυτό που προσφέρουν  τα ακίνητα των ενόπλων δυνάμεων είναι ότι τα ακίνητα μπορούν να γίνουν χωρίς να υποστούν τη γραφειοκρατία των ειδικών αδειών. Αυτό θα αποφέρει επενδύσεις. Έδωσα χθες  παραδείγματα το ένα είναι το νησί Φλέβες που είναι κοντά στη Βουλιαγμένη, κοντά στον Αστέρα. Εκεί υπάρχουν ήδη 2 προτάσεις, η μία είναι από μια εταιρία από το Άμπου Ντάμπι για ένα resort (…). Υπάρχει και η πρόταση των Ισραηλινών για τις φλέβες για ένα πρότυπο κέντρο που υπάρχει και στο Ισραήλ και τους προσφέραμε τον Τούρλο στην Αίγινα για αυτή την επένδυση που την ονομάζουμε silicon island (…). Και προχωράμε όχι μόνο σε αυτά, υπάρχουν αεροδρόμια ανενεργά, ήδη στην Κρήτη μιλάμε με ξενοδόχους για ένα παλιό αεροδρόμιο που υπάρχει στα Χανιά  για τη δημιουργία ενός μεγάλου γκολφ που θα μπορεί  να εξυπηρετήσει όλη την περιοχή, υπάρχουν προτάσεις για την Πρέβεζα, υπάρχουν προτάσεις για όλη την ακίνητη περιουσία του ταμείου  που αυτά δε θα πωληθούν, θα γίνουν επενδύσεις που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη, πολυετής παραχωρήσεις.

Ακούστε το απόσπασμα από τη συνέντευξη του Πάνου Καμμένου στη ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real fmΟμάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23968 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.