Ολοκληρώθηκε το 1ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας για παιδιά και εφήβους στην πόλη της Πρέβεζας (φώτο)

Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Χρήστος Τσούτσης

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας για παιδιά και εφήβους το οποίο διοργανώθηκε από την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 3 Νοεμβρίου  στο Πνευματικό κέντρο Δήμου Πρέβεζας (πρώην ΟΑΣΗ).

Το Φεστιβάλ συνδιοργανώθηκε από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας-Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας, τον Δήμο Πρέβεζας και το  ”Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος- Δύναμη”.

Στην διάρκεια του Φεστιβάλ πραγματοποιηθήκαν συναυλίες, με την πετυχημένη μάλιστα συμμετοχή την πρώτη μέρα του φεστιβάλ και του  ταλαντούχου τοπικού καλλιτέχνη  Ντάνου Μινιάδη, ομιλίες, μαθήματα Yoga από την καθηγήτρια κα. Ντάλλα,workshops για μικρούς και εφήβους, έκθεση φωτογραφίας και θεατρικό δρώμενο.

Εκ μέρους του Δήμου στο Φεστιβάλ παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Γεωργάκος καθώς και η εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα πολιτισμού κ. Κωνσταντάκη.

Το τριήμερο Φεστιβάλ κατάφερε να περάσει το μήνυμα ότι η ψυχική υγεία είναι κάτι ευρύτερο και αφορά όλους του πολίτες καθώς και ότι χρειάζονται την στήριξη όλης της κοινωνίας τέτοιες δομές σαν αυτές, οι οποίες με ελάχιστα μέσα πολλές φορές παράγουν έργο που έχει αποτέλεσμα στις τοπικές κοινωνίες, την επαρχία και τους ίδιους τους απλούς πολίτες συνολικά.

Στοίχημα των διοργανωτών το Φεστιβάλ να γίνει θεσμός τα επόμενα χρόνια στην πόλη της Πρέβεζας.Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23990 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.