Ολοκληρώνεται αύριο η υποβολή αιτήσεων για 84 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στον Δ. Πρέβεζας – Ο Δ. Κώτσης στον Prisma

Ολοκληρώνεται αύριο Πέμπτη 13/10 η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για 84 θέσεις, οχτάμηνης απασχόλησης στον Δήμο Πρέβεζας, που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της νέας γενιάς προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας.

Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Ο.Α.Ε.Δ., μπορούν μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης, 13ης Οκτωβρίου 2016, να υποβάλουν αίτηση αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα του Ο.Α.Ε.Δ. (www.oaed.gr).

Για πρώτη φορά, οι 84 ωφελούμενοι θα εργαστούν σε κοινωφελή προγράμματα για 8 μήνες, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, οι οποίοι είναι έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54).

Στα κριτήρια μοριοδότησης των νέων προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας περιλαμβάνεται για πρώτη φορά το κριτήριο της εντοπιότητας, προκειμένου να πριμοδοτηθούν οι δημότες του Δήμου Πρέβεζας – θύλακας υψηλής ανεργίας. Αναλυτικά τα κριτήρια μοριοδότησης είναι τα εξής:

• Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες .
• Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.
• Αναπηρία (του υποψηφίου ωφελούμενου) με ποσοστό 50% και άνω .
• Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό.
• Ηλικία .
• Αριθμός ανήλικων τέκνων.
• Αριθμός εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ (ανήλικων ή / και ενήλικων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
• Εντοπιότητα.

Οι  84 θέσεις πλήρους απασχόλησης στον Δήμο Πρέβεζας, βάσει της Δημόσιας Πρόσκλησης του Ο.Α.Ε.Δ. – Νο 10 / 2016 –  που  προκηρύχθηκαν,  περιλαμβάνουν τις ακόλουθες ειδικότητες :  διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ελαιοχρωματιστών, ηλεκτρολόγων, μαγείρων, οδηγών, εργατών, οικοδόμων, υδραυλικών, χειριστών Η/Υ, δασολόγων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων,  βιβλιοθηκονόμων, πολιτικών μηχανικών, πληροφορικής.

kot-2

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στον Prisma 91,6 ο προϊστάμενος του ΟΑΕΔ Πρέβεζας κ Δημητρης Κώτσης υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το πόγραμμα και ο αριθμός των αιτήσεων είναι υψηλός.

Ακούστε τον κ Κώτση:

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23895 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.