Όλα υπό τον έλεγχο του Δημάρχου; -Του Χρήστου Τσούτση

Γράφει ο Χρήστος Τσούτσης

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και η προεδρία της ΔΕΥΑΠ θα περάσει -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- στα χέρια του νέου Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου.

Αν ο κ. Γεωρκάκος επιλέξει να πράξει το ίδιο και για το Λιμενικό Ταμείο τότε θα δούμε πρώτη φορά, Δήμαρχος της πόλης, να είναι ο ίδιος πρόεδρος σε τρεις κρίσιμες επιτροπές (Λιμενικό Ταμείο, ΔΕΥΑΠ, Οικονομική επιτροπή του Δήμου).

Το μοντέλο αυτό φαντάζει λίγο «συγκεντρωτικό» και «δημαρχοκεντρικό», παρόλ’ αυτά φανερώνει ίσως και μια αδυναμία στελέχωσης των συγκεκριμένων επιτροπών από τα εκλεγμένα άτομα της πλειοψηφίας. Σίγουρα ο Δήμαρχος βάση νόμου μπορεί να ηγηθεί και των τριών επιτροπών όμως αυτή του η σκέψη και η απόφαση δεν είναι ανεξάρτητη από το γεγονός και της μη συνεργασίας με την παράταξη Νίτσα (του «ναυαγίου» της συμφωνίας για την ακρίβεια) αλλά και των επαφών με  συμβούλους άλλων παρατάξεων που δεν τελεσφόρησαν μέχρι στιγμής.

Αυτό που κρατάμε σίγουρα σε πρώτο βαθμό μέχρι στιγμής είναι η όρεξη που δείχνει ο κ. Γεωρκάκος και η παράταξη του να τρέξουν πράγματα, αλλά και η διάθεση τους να μπει μια «τάξη» στα του δήμου.

Βέβαια οι πολίτες και σε τοπικό επίπεδο είναι κορεσμένοι από «προθέσεις» και επικοινωνιακά τρικς και περιμένουν έργα σε σύντομο κιόλας χρονικό διάστημα….Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3072 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.