Οι Σύλλογοι των Κρυοπηγητών διεκδικούν εκ νέου την αναγνώριση του χωριού τους ως Μαρτυρικό.


Συνάντηση με τον Δήμαρχο Πρέβεζας  Χρήστο Μπαϊλη  είχαν χθες εκπρόσωποι των συλλόγων Κρυοπηγητών Αθήνας και Πρέβεζας   στο πλαίσιο της   υποβολής   του φακέλλου για την ένταξη της Τοπικής Κοινότητας της Δημ.Ενότητας Ζαλόγγου   στο  Δίκτυο των  Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών, με βάση τα συμπληρωματικά στοιχεία που είχε ζητήσει σε προηγούμενη συνεδρίαση της η αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο  κ. Μπαϊλης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των συλλόγων  για τις ενέργειες  που και ο ίδιος έχει καταβάλλει  για την ανακήρυξη της Κρυοπηγής ως  Μαρτυρικό Χωριό   πραγματοποιώντας συνάντηση με τον πρόεδρο του Δικτύου  Δήμαρχο Καλαβρύτων Γεώργιο Λαζουρά   στον οποίο  έθεσε το θέμα της αναγνώρισης.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας χαρακτήρισε  απόλυτα δίκαιο το αίτημα των κατοίκων της Κρυοπηγής  ως  ελάχιστη  ηθική  αναγνώριση  για τους  28 εκτελεσθέντες πατριώτες και τις οικογένειές τους  από τα κατοχικά στρατεύματα την Μ.Παρασκευή του  1944.

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22708 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.