Οι προτάσεις του Δημήτρη Παππά προς την Επιτροπή Διαβούλευσης Δήμου Πρέβεζας για την Επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821

Ως προς την Επιτροπή Διαβούλευσης Δήμου Πρέβεζας

1. Φιλαρμονική ΟΡΦΕΑΣ: Ιδρύθηκε το 1920 (100 χρόνια ιστορίας).

2. Αναφορά στα Προξενεία που υπήρχαν στην Πρέβεζα από το 1821 και μετά το 1912 (Γαλλία-Μ. Βρετανία-Αυστρία-Ιταλία-Ρωσσία-κλπ.). (σχετικά κτίσματα)

3. Εκκλησία, Καθολική, του Αγίου Ανδρέα. Κτίσθηκε το 1902 από τον Ιωσήφ Φραγκίσκο, Αυτοκράτορα της Αυστροουγγαρίας.

Οπλαρχηγοί και άλλοι αγωνιστές Πρεβεζιάνοι που πολέμησαν κατά την Επανάσταση του 1821 σε Στερεά Ελλάδα – Πελοππόνησο κλπ. (να γίνει ιστορική έρευνα).
5. Να εντοπισθούν γειτονιές-κτίσματα που παρότι ήταν υπό τους Τούρκους, ανέπτυξαν πολιτισμό και εστίες αντίστασης.

6. Μνεία για την προσφορά της Εκκλησίας και των μοναστηριών στον αγώνα.

7. Η επέτειος του 1821 που συμπίπτει με την ωριμότητα της δικής μας γενιάς δημιουργεί ένα μεγάλο χρέος. Να φανούμε αντάξιοι της περίστασης και να δοθεί το βάρος στα σχολεία. Εκδηλώσεις με ομιλίες-θεατρικά και εκδρομές σε μνημεία και τους τόπους που έδρασαν αγωνιστές. Η εκπαίδευση πρέπει να μαθαίνει τα παιδιά γράμματα και κυρίως γλώσσα. Παραπέμπω στις αξιόλογες επισημάνσεις του Μέλους της Ακαδημίας Αθηνών και Μέλος της Επιτροπής ”Ελλάδα 2021” Πασχάλη Κιτρομηλίδη.

Τέλος, για κάποια μέλη της Επιτροπής ”Ελλάδα 2021” που δεν αισθάνονται άνετα με κάποιους ήρωες/αγωνιστές, ας διευκολύνουν με την αποχώρηση τους.

Για την Φιλαρμονική ΟΡΦΕΑΣ

ο Πρόεδρος

Δημήτρης ΠαππάςΜιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 2893 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.