Ο υπ. ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Σpπουρδαλάκης στον Prisma 91,6

Την Τετάρτη 2/4 στο prisma radio 91.6 και ”στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος τηλεφωνικά στην εκπομπή του Χρήστου Τσούτση ήταν ο Μιχάλης Σπουρδαλάκης. Ο Μιχάλης Σπουρδαλάκης είναι καθηγητής, πολιτικός επιστήμονας και συγγραφέας , υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου. Γεννήθηκε το 1954 και σπούδασε Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές του στον Καναδά όπου και δίδαξε σε Πανεπιστήμια του Οντάριο και του Κεμπέκ. Από το 1991 διδάσκει Πολιτική Κοινωνιολογία στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα στρέφονται γύρω από ζητήματα της θεωρίας των πολιτικών κομμάτων, ελληνικής πολιτικής, θεωριών του κράτους, ευρωπαϊκής Αριστεράς καθώς και μιας σειράς ζητημάτων που προκύπτουν ως αποτέλεσμα των μετασχηματισμών που σημειώνονται στο πρότυπο κοινωνικής οργάνωσης. Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής της Ελληνικής Επιθεώρησης Πολιτικής Επιστήμης και μέλος της συντακτικής ομάδας του Socialist Register (London, Merlin Press).

Συζητήσαμε αρχικά με τον κ. Σπουρδαλάκη για την πολιτική συγκυρία στην Ευρώπη και για τα επίδικα της πολιτικής και ιδεολογικής αντιπαράθεσης.

”Να ξαναπιάσουμε σιγά-σιγά το νήμα και τις δημοκρατικές διαδικασίες της Ευρώπης”.

”Χρειάζεται συζήτηση για τις αξίες και το πλαίσιο που πρέπει να επικρατήσει στις σημερινές κοινωνίες”.

”Το συμφέροντα των ολίγων δεν μπορούν να υπερτερήσουν”.
”Οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν αν θα επανέλθουμε στα παλιά με τις ακρότητες της ακροδεξιάς ή θα κάνουμε βήματα προς τα μπρος.”

Στην συνέχεια συζητήσαμε για τις μεταβολές των κομμάτων αλλά και την δυσκολία να υπάρξει διαφορετική πολιτική πορεία γεγονός που φάνηκε και σε ευρωπαϊκό επίπεδο από το παράδειγμα του ΣΥΡΙΖΑ.

”Η άνοδος της ακροδεξιάς δεν είναι ευθύγραμμο αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης”.

Συζητήσαμε τέλος για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη αλλά και τις ευθύνες της σοσιαλδημοκρατίας σε αυτήν την άνοδο.

Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 1598 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.