Ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, στον PRISMA 91,6 και στην εκπομπή του Βασίλη Ιωάννου

Στα πλαίσια της ενημερωτικής εκπομπής που επιμελείται και παρουσιάζει ο Βασίλης Ιωάννου, είχε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κ. Μπάρκα.
O κ. Μπάρκας, αφού ευχήθηκε στον Βασίλη Ιωάννου, κλήθηκε να σχολιάσει, τις φήμες που φέρουν το στρατόπεδο Κονκουρή ως μελλοντικό κέντρο προσφύγων και μεταναστών, τις τοποθετήσεις των διοικητών στα νοσοκομεία , την πορεία της Κυβέρνησης, αλλά και την επιχειρούμενη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ζητήθηκε επίσης από τον κ. Μπάρκα να απαντήσει σε όσους καταλογίζουν σοβαρές ευθύνες στην προηγούμενη Κυβέρνηση και κυρίως στον αρμόδιο Υπουργό κ. Σπίρτζη ότι : « εξ αιτίας λαθών, αδικαιολόγητων καθυστερήσεων, αλλά και σκοπιμοτήτων ΟΛΑ τα μεγάλα έργα στην περιοχή οδηγήθηκαν σε τέλμα και κανένα δεν ολοκληρώθηκε».
Σχετικά με το στρατόπεδο Κονκουρή, που είναι και το κύριο θέμα των ημερών, ανέφερε ότι εξ όσων ο ίδιος γνωρίζει, χωρίς όμως να έχει κάποια επίσημη ενημέρωση, ο χώρος έχει πράγματι κριθεί κατάλληλος και είναι πιθανό να συμβεί , πλην όμως δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.
Ο ίδιος διαφωνεί να γίνει και άλλο κέντρο στο νομό, καλώντας παράλληλα τους φορείς της πόλης να πραγματοποιήσουν σύσκεψη, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις και να ενημερωθούν υπεύθυνα οι πολίτες .
Για τους διοικητές των νοσοκομείων ο κ. Μπάρκας τόνισε χαρακτηριστικά, ότι μπορεί και στο παρελθόν να έγιναν λάθη, όμως αυτά που κάνει η Κυβέρνηση της ΝΔ προκαλούν γέλια, γιατί δεν έχουν ξανασυμβεί στο παρελθόν και έφερε ως παράδειγμα τις περιπτώσεις Πρέβεζας και Άρτας, αλλά και του 80χρονου στο νοσοκομείο Καρδίτσας…

Σχολιάζοντας την Κυβερνητική πολιτική ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , ότι πράγματι άλλα είπε και άλλα κάνει, ενώ σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις , υπενθύμισε ότι η Κυβέρνηση όπως και όλες οι προηγούμενες έχει περίοδο χάριτος.
Για τις διαδικασίες διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ και απαντώντας στις αιτιάσεις του κ. Ιωάννου ότι «προκειμένου να χωρέσουν ΟΛΟΙ , οδηγείστε σ’ ένα κόμμα «σούπα» , αφού μαζέψατε από τον Ζουράρη, τον Παπαχριστόπουλο, μέχρι προσφάτως τον Γκλέτσο..» τόνισε ότι σ’ αυτή την προσπάθεια μπορεί να υπάρχουν και αστοχίες σε μερικά πρόσωπα, χωρίς όπως είπε χαρακτηριστικά αυτό να είναι το μείζον, αφού ο ίδιος προσωπικά θεωρεί πολύ πιο σημαντικό, όχι αυτούς που ήδη συμμετέχουν στο εγχείρημα , αλλά να ακούσει άτομα που ακόμη δεν ήρθαν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος για τις καθυστερήσεις των μεγάλων έργων που αφορούν το νομό, εμμέσως πλην σαφώς αναγνώρισε ότι υπήρξαν λάθη και ο ίδιος ανέλαβε τις πολιτικές ευθύνες που του αναλογούν, τονίζοντας όμως ότι έγιναν μεγάλες προσπάθειες να «ξεκολλήσουν» τα μεγάλα έργα και να δρομολογηθούν λύσεις.

 


Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3082 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.