Ο Στράτος Ιωάννου στον Prisma 91.6: ”Το 2007 χάθηκε μια ευκαιρία να γίνει το Νοσοκομείο με ΣΔΙΤ, με ευθύνη της τότε Δημοτικής Αρχής και των υπόλοιπων αρχών του τόπου…”

Την Τρίτη 13 Οκτωβρίου στις 12 στον prisma 91.6 και ”Στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση τηλεφωνικά στην εκπομπή ήταν ο κ. Ιωάννου.

Ο Στρατός Ιωάννου είναι Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας και θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου στον τομέα του τουρισμού. Ο κ. Ιωάννου με μεγάλη εμπειρία ως αιρετός εκπρόσωπος του νομού και της περιοχής μας συζήτησε μαζί μας στον απόηχο της σημερινής διευρυμένης συζήτησης του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας για το θέμα του νοσοκομείου.

Πιο συγκεκριμένα συζητήσαμε για τα συμπεράσματα της ειδικής συνεδρίασης της Δευτέρας, ενώ ακούσαμε και τα στοιχεία που μας κατέθεσε για την τουριστική κίνηση της φετινής περιόδου αλλά κι τις πρωτοβουλίες που έλαβε η Περιφερειακή Αρχή.

” Όλοι θέλουν ένα νέο νοσοκομείο..”
” Ορισμένοι επιρρίπτουν ευθύνες..”
” Στην ουσία θέλουν να αποτινάξουν από πάνω τους τα όποια λάθη..” ” Το 2007 χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία να γίνει το Νοσοκομείο με ΣΔΙΤ, με ευθύνη της τότε Δημοτικής Αρχής και των υπόλοιπων αρχών του τόπου..”
” Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως τι χάσαμε..”
” Δεν ήταν τυχαίο ότι κ. Μπάρκας στα 2/3 της ομιλίας του προσπάθησε να εξηγήσει γιατί το μοντέλο ΣΔΙΤ είναι αποτυχημένο.., λες και αυτό ήταν το θέμα..” ” Εγώ έβαλα στην τοποθέτηση μου το θέμα για να φέρω ορισμένους προ των ευθυνών τους για το τι θα πράξουν αν ξαναεμφανιστεί στο μέλλον το συγκεκριμένο θέμα…” ” Η απόφαση που πάρθηκε στο τέλος είναι στην σωστή κατεύθυνση..”
” Ελπίζω να ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια..”
” Οτιδήποτε και να κάνεις χρειάζεται μελέτη, ως τεχνοκράτης το έχω καταλάβει εδώ και καιρό αυτό..”
” Εφόσον έχεις μελέτη και μιλάμε για μεγάλο έργο όπως ένα νοσοκομείο, μα σε 2 χρόνια μα σε 5 θα καταφέρεις να το εντάξεις και να έχεις χρηματοδότηση.”
” Αυτήν ήταν η λογική μας όταν εμείς αναλάβαμε..” ” Οι προηγούμενοι αρνήθηκαν να φτιάξει ένας ιδιώτης το κτήριο μετά από διαγωνισμό και έκπτωση , τι θα έκανε ο ιδιώτης απλά θα έπαιρνε ένα ενοίκιο για το κτήριο που είχε κατασκευάσει…” ” Αυτό αρνήθηκαν..” ” Λες και δεν θα ήταν Δημόσια η Υγεία..” ” Τέτοιες παλαβομάρες.. ” ”Αυτά πρέπει να σπάσουν ως λογικές..”
” Ξεκίνησα ένα αγώνα δρόμου με συναντήσεις με αρμόδιους Υπουργούς από το 2011 για το εν λόγω θέμα, έχοντας στο μυαλό μου πάντοτε ότι για να προχωρήσεις πρέπει να έχεις μελέτη..”
” Είχαμε την μελέτη έτοιμη ως περιφέρεια..”
” Το 2015-2016 η τότε πολιτική ηγεσία μου απάντησε ότι δεν υπήρχαν χρήματα για νέο νοσοκομείο..”
” Πέντε χρόνια πάγωσε…Ο κ. Μπάρκας έπρεπε να απαντήσει σ’ αυτό…” ” Εγώ δεν λέω ότι είχαν χρήματα και δεν το έκαναν αλλά εδώ υπάρχουν ευθύνες..” ” Και στην τότε Δημοτική Αρχή η οποία δεν προχώρησε ως ιδιοκτήτης του οικοπέδου στην ενοποίηση των εκτάσεων σ’ ένα οικόπεδο και στην βελτίωση και το προχώρημα του έργου με τον εξωτερικό αύλακα..” ” Το οικόπεδο είχε παραχωρηθεί παλιότερα και ο κ. Μπαίλης ήταν ενήμερος για όλες τις συναντήσεις που κάναμε..”
” Τέσσερις λύσεις είναι στο τραπέζι..”
” Πάντα το νοσοκομείο πρέπει να έχει Δημόσιο χαρακτήρα..”
” Το νοσοκομείο δεν υπάγεται σ’ μας αλλά απευθείας στο Υπουργείο Υγείας..”
” Κάναμε πολλές προσπάθειες παρ’ όλα αυτά και στηρίξαμε το νοσοκομείο..”

 


Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3366 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.