Ο Σπύρος Ριζόπουλος στον Prisma 91,6

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο του prisma 91,6 και συγκεκριμένα στην εκπομπή που επιμελείται και παρουσιάζει ο Βασίλης Ιωάννου «ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ στις 10», παραχώρησε ο κ. Σπύρος Ριζόπουλος, Περιφερειακός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου».

Εισαγωγικά ο κ. Ριζόπουλος ευχαρίστησε τον Βασίλη Ιωάννου για την πρόσκληση, τον οποίο και συνεχάρη, τονίζοντας χαρακτηριστικά  :

«Θέλω κ. Ιωάννου, να εκφράσω τον προσωπικό μου θαυμασμό γι’ αυτό που κάνετε… Μετά από μια πετυχημένη θητεία στη ν αυτοδιοίκηση, συμμετέχετε στα κοινά από μια άλλη διάσταση και για μένα αποτελεί τιμή να συνομιλώ μαζί σας… Θεωρώ ότι ανεβάζετε το επίπεδο των συνομιλιών και θα πρέπει να συνεχίσετε αυτή σας τη δραστηριότητα, γιατί αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση…»

Στην ημίωρη συζήτηση που ακολούθησε και μέσα από τα ερωτήματα που τέθηκαν, δόθηκε  η δυνατότητα στον κ. Ριζόπουλο να κάνει ένα σύντομο απολογισμό για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της παράταξής του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, αλλά και να αναφερθεί διεξοδικά στις προτάσεις και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν.

Άσκησε για μια ακόμη φορά αυστηρή κριτική στην Περιφερειακή Διοίκηση και προσωπικά στον κ. Καχριμάνη, καταλογίζοντας τους ότι δεν διαθέτουν όραμα για την Ήπειρο και ούτε μπορούν να παρακολουθήσουν τις μεγάλες αλλαγές που συντελούνται.

«Έχω μια τελείως διαφορετική οραματική διάσταση για το ρόλο της Περιφέρειας, τόνισε. Σήμερα η Περιφέρεια Ηπείρου, δεν επιτελεί κανέναν επιτελικό ρόλο που σημαίνει όραμα, δίκαιη ανάπτυξη, καταπολέμηση της ανεργίας…»

Στο ερώτημα μάλιστα του Βασίλη Ιωάννου, για το πώς παρά ταύτα ο κ. Καχριμάνης καταφέρνει να είναι πολιτικά κυρίαρχος στην Ήπειρο, απάντησε  λέγοντας χαρακτηριστικά ότι:

«…Ο Περιφερειάρχης  αντί να κινηθεί οραματικά, κρατάει τον πήχη των προσδοκιών χαμηλά. Ασχολείται από τη συμπλήρωση μιας αίτησης, μέχρι τα δύο κυβικά που θα ρίξει για να συνδέσει το εξοχικό του ή τη στάνη με την κεντρική αρτηρία, μετατρέποντας αυτή τη λειτουργία σε επίπεδο πολιτικής..Μ’ αυτή την πελατειακή λογική λειτουργεί..»

Στη συνέχεια ο κ. Ριζόπουλος αναφέρθηκε σε ζητήματα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, όπως είναι το νοσοκομείο, το οδικό δίκτυο, ο οδοφωτισμός με led κλπ.

Ακολουθεί ολόκληρο το ηχητικό της συνέντευξης του  Σπύρου Ριζόπουλου , στην εκπομπή «ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ στις 10»Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24059 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.