Ο Σπύρος Κόκκαλης στην εκπομπή του Βασίλη Ιωάννου στον PRISMA 91,6

O πρόεδρος του συλλόγου Εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων κ. Σπύρος Κόκκαλης, ήταν o καλεσμένος του Βασίλη Ιωάννου, στο πρώτο μέρος της εκπομπής, με θέμα συζήτησης τον αντικαπνιστικό νόμο και τα προβλήματα που προκύπτουν κατά την εφαρμογή του..

Ο κ. Κόκκαλης , τόνισε ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και την αισθητή πτώση του τζίρου, ο νόμος αυτή τη φορά θα εφαρμοστεί, γιατί  αφ’ ενός τα πρόστιμα είναι ιδιαίτερα αυστηρά, αφ’ ετέρου υπάρχει μια σημαντική αλλαγή συμπεριφοράς των πολιτών και διάθεσης να αποφεύγουν πλέον το κάπνισμα στους κλειστούς χώρους.

Τόνισε επίσης ,ότι για να μην υπάρξει αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων , το μέτρο θα πρέπει να εφαρμοστεί καθολικά και οι έλεγχοι να επεκταθούν στο σύνολο των καταστημάτων.

Συμφώνησε απόλυτα με την άποψη του Βασίλη Ιωάννου, ότι  «εχθρός δεν είναι οι καπνιστές , αλλά ο καπνός , και γι’ αυτό δεν θα πρέπει να υπάρξει αντιπαράθεση μεταξύ καπνιστών και μη, αλλά μια μεγάλη συμμαχία με στόχο την προστασία της υγείας».

Τέλος , απαντώντας στο ερώτημα για την γενικότερη κίνηση στην αγορά, τόνισε ότι υπάρχει υποτονικότητα και προέτρεψε τους πολίτες  της  ευρύτερης περιοχής ,να προτιμούν την τοπική αγορά για τα ψώνια τους, ιδιαίτερα μάλιστα και εν όψει    των εορτών.Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23990 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.