Ο προϊστάμενος του ΟΑΕΔ Δημήτρης Κώτσης στον Prisma 91,6

Στο studio του prisma 91,6  βρέθηκε τη Δευτέρα το πρωί ο Δημήτρης Κώτσης, Προϊστάμενος του ΟΑΕΔ Πρέβεζας, καλεσμένος  στην εκπομπή «ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ στις 10», που επιμελείται και παρουσιάζει ο Βασίλης Ιωάννου.

Έγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, από την οποία οι ακροατές μέσα από στοχευμένες ερωτήσεις ενημερώθηκαν για προγράμματα που είναι σε εξέλιξη, για το σημαντικό πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού που συνέβαλλε σημαντικά στην στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων, για τη δυνατότητα αποπληρωμής και ρύθμισης των οφειλών στον ΟΕΚ κ.α.

 Ο κ. Κώτσης εισαγωγικά αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση τόνισε ότι , «ο ΟΑΕΔ ως οργανισμός, σηκώνει μεγάλο βάρος από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID, τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο και       ως προϊστάμενος  θεωρώ ότι προτεραιότητα του Οργανισμού θα πρέπει να είναι η ενίσχυση των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων τόσο με προγράμματα, όσο και με έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις προκειμένου να ανακάμψει η οικονομία».

Σε ερώτηση του Βασίλη Ιωάννου, για το κοινωφελές πρόγραμμα που έστω και με καθυστέρηση έχει ξεκινήσει , τόνισε χαρακτηριστικά ότι :   «Το πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και αφορά την οκτάμηνη απασχόληση ανέργων, κυρίως ευπαθών ομάδων, σε Δήμους και Περιφέρειες, με παράλληλη αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων τους μέσα από τα σεμινάρια κατάρτισης που περιλαμβάνει το πρόγραμμα. Έχουν προσληφθεί 240 άτομα στο νομό Πρέβεζας, εκ των οποίων 65 στην Περιφερειακή ενότητα και 72 στο δήμο Πρέβεζας, οι περισσότεροι στους τομείς καθαριότητας και πρασίνου..»

Στο συγκεκριμένο σημείο και απαντώντας σε σχετική καταγγελία ακροατή που μετέφερε  ο Βασίλης Ιωάννου, ο κ. Κώτσης ήταν κατηγορηματικός ότι θα ελέγχονται σχολαστικά οι Δήμοι και οι άλλοι ωφελούμενοι του προγράμματος, ιδιαίτερα στον αν οι εργαζόμενοι  προσέρχονται κανονικά στην εργασία τους και αν ασκούν τα συγκεκριμένα καθήκοντα ,για τα οποία έχουν προσληφθεί…

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα 3 πιο σημαντικά νέα προγράμματα που έχουν επιδότηση 75% έως 90%  και ξεκίνησαν το προηγούμενο διάστημα και αφορούν:

1) Ανέργους ηλικίας 55-67 ετών, διάρκειας 12 συν 12 μήνες με επιδότηση 75% και χρηματοδότηση από 600 € έως 750€ μηνιαίως.

2) Ανέργους από 30 ετών και πάνω, με δυνατότητα απασχόλησης 12 μήνες συν 9 ή 12 επέκταση και επιδότηση 75% σύνολο δηλαδή ως και 750€ μηνιαίως.

3) Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες, διάρκειας 12 μηνών συν 12  με επιδότηση  που φτάνει στο 90% και ανώτατο όριο τα 700 έως 800 € μηνιαίως

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2020-21, για  το οποίο ο Προϊστάμενος του ΟΑΕΔ δήλωσε ιδιαίτερα περήφανος γιατί όπως είπε:

« Η Πρέβεζα έλαβε την 3η θέση σε ολόκληρη τη χώρα. Αναλογιστείτε την οικονομική πνοή και στήριξη, που έλαβαν από τον Οργανισμό, στη δύσκολη συγκυρία, τόσο οι συμβεβλημένες με τον ΟΑΕΔ τουριστικές μονάδες, αλλά και άλλες  επιχειρήσεις κάθε είδους της περιοχής μας, όπως και πολλοί εργαζόμενοι στον τουριστικό κλάδο. Επιπλέον, στα πλαίσια αυτού του Προγράμματος δόθηκε η δυνατότητα σε χιλιάδες δικαιούχους να πραγματοποιήσουν δωρεάν διακοπές, γνωρίζοντας και απολαμβάνοντας τις σπάνιες ομορφιές του Νομού μας, τις οποίες δυστυχώς πάρα πολλοί Έλληνες αγνοούν…Ειδικότερα φέτος,  τόνισε ο κ. Κώτσης, λόγω και της πανδημίας, ο ΟΑΕΔ ενίσχυσε το εν λόγω πρόγραμμα και τα τουριστικά καταλύματα της περιοχής μας ανταποκρίθηκαν με πρωτοφανές ενδιαφέρον, εναποθέτοντας τις προσδοκίες τις φετινής σεζόν στον Κοινωνικό τουρισμό… Τα μηνύματα που παίρνουμε από τους συμβεβλημένους επιχειρηματίες είναι εξόχως θετικά σχεδόν συγκινητικά, θα έλεγα…. Γι αυτό, καλούμε και τους υπόλοιπους επιχειρηματίες να έλθουν στην Υπηρεσία μας για να ενημερωθούν σχετικά με τα οφέλη των Προγραμμάτων μας, ξεπερνώντας φοβίες και προκαταλήψεις….» Και συμπλήρωσε ότι « η Υπηρεσία μας θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ΑΜΕΣΗ αποπληρωμή των συμβεβλημένων επιχειρήσεων και γι΄αυτό τους παρακαλούμε να προσκομίσουν σύντομα και σωστά οργανωμένους τους φακέλους με τα δικαιολογητικά αποπληρωμής…»

Τέλος σημείωσε ότι παρατείνεται έως 31/12/2020 η“ Ρύθμιση οφειλών”. η δυνατότητα σε όσους έχουν πάρει δάνειο από ίδια κεφάλαια του Ο.Ε.Κ.  είτε να αποπληρώσουν- εξοφλήσουν το δάνειο  τους είτε να γίνει ρύθμιση οφειλών με πολύ ευνοϊκούς όρους.

Κλείνοντας, ο Δημήτρης Κώτσης, αφού ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά για την πρόσκληση σημείωσε ότι: « οι συνθήκες που βιώνουμε είναι εξαιρετικά δύσκολες, και γι’ αυτό απαιτείται από όλους υπευθυνότητα, συνεργασία και πάνω από όλα αίσθημα ευθύνης προκειμένου να μιλάμε και πάλι με στόματα ελεύθερα χωρίς μάσκες!!!»Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23990 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.