Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ομότιμος καθηγητής του Α.Π.Θ Αθανάσιος Τσαυτάρης στον Prisma 91,6

Τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ομότιμο καθηγητή του Α.Π.Θ Αθανάσιο Τσαυτάρη φιλοξένησε η εκπομπή Η Ώρα του Αγρότη που μεταδίδεται από τον Prisma 91,6 .

Ο πρώην Υπουργός επικεντρώθηκε στα θέματα που θα απασχολήσουν τον πρωτογενή τομέα στο άμεσο μέλλον και ενόψει της συζήτησης της νέα ΚΑΠ αλλά και της κλιματικής αλλαγής. Αναφέρθηκε στις ανάγκες και τον τρόπο διαχείρισης των καλλιεργειών της χώρας μας ώστε να μπορούν να αποδώσουν σημαντικά στην μείωση των ρύπων και της μόλυνσης του περιβάλλοντος .

Αναφέρθηκε επίσης στην σύγχρονη κτηνοτροφία και τις δυνατότητες αξιοποίησης της ορεινής που έχει ο τόπος μας και ιδιαίτερα η Ήπειρος με ταυτόχρονη αξιοποίηση των ορεινών υδάτων για παραγωγή πράσινης ενέργειας αλλά και χρήση αυτών σε καλλιέργειες των πεδινών εκτάσεων .

Έκανε μια αναφορά για την ανάγκη δημιουργίας ομάδων παραγωγών ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στις καλλιέργειες και έδωσε παραδείγματα διαφόρων εναλλακτικών καλλιεργειών που συμβαδίζουν με την σύγχρονη γεωργία αλλά και την παραδοσιακή της χώρας μας όπως στην μοναστηριακή διατροφή με τα φυσικά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια .

Τέλος αναφέρθηκε και στον κλάδο της αλιείας όπου τόνισε ότι η τάση πολλών ανθρώπων να τρέφονται με εναλλακτικές τροφές αποφεύγοντας το κρέας δίνει την δυνατότητα στους Έλληνες αλιείς να αυξήσουν τις πωλήσεις τους στο άμεσο μέλλον αρκεί να αναδείξουν σωστά την διάθεση των αλιευμάτων. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και για την διάθεση των προϊόντων απευθείας από παραγωγούς με την θεσμοθέτηση επί Υπουργίας του (Ν 4235 αρ 56 /2014) τις Αγορές αγροτών Farmers market ενώ ανέφερε τις αντιδράσεις που είχε η συγκεκριμένη δράση .

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη:Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 2855 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.