Ο πρώην Γ.Γ. Υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης στον Prisma 91,6: “Δεν θα ήταν σωστό οι συμπατριώτες μας του εξωτερικού να ψηφίζουν μέσω επιστολικής ψήφου. Η ψηφοφορία να διεξάγεται στις πρεσβείες και τα ελληνικά προξενεία του εξωτερικού

Την Πέμπτη 27/9 στις 12 στον prisma radio 91.6 και ”Στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση τηλεφωνικά στην εκπομπή ήταν ο Κώστας Πουλάκης.

Ο Κώστας Πουλάκης είναι πολιτικός επιστήμονας, υπήρξε αιρετός στην τοπική αυτοδιοίκηση για πολλά χρόνια, πρώην Γ. Γ του Υπουργείου Εσωτερικών, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, κεντρικό και έμπειρο στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς.
Έχει διατελέσει μέχρι πολύ πρόσφατα Πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής που διαμόρφωσε το πόρισμα για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Συζητήσαμε αναλυτικά μαζί του για την πολιτική συγκυρία , το πόρισμα της επιτροπής της οποίας προέδρευσε μέχρι πρόσφατα, για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού αλλά και για τις αλλαγές στην απλή αναλογική στην τοπική αυτοδιοίκηση και τις εξελίξεις κεντρικά με τον εκλογικό νόμο.
” Δεν δικαιούται η Ν.Δ να κάνει αντιπολίτευση γύρω από την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.., διότι πλέον είναι κυβέρνηση αλλά πολύ απλά από το 1975 μαζί με το ΠΑΣΟΚ δεν κάνανε τίποτα ώστε να διευκολυνθούν οι Έλληνες του εξωτερικού”.

” Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε τέσσερα χρόνια που κυβέρνησε σε ένα δύσκολο περιβάλλον , έπραξε θεσμικά και μέσα από την Βουλή ιδρύοντας συγκεκριμένη επιτροπή για το θέμα στην οποία συμμετείχαν νομικοί, πολιτικοί επιστήμονες, καθηγητές Πανεπιστημίου αλλά και εκπροσωπούνταν όλες οι ιδεολογικές και πολιτικές απόψεις.”

” Δεν ξέρω τι θα πράξει ο νέος αρμόδιος υπουργός , ο κ. Θεοδωρικάκος πάντως το πόρισμα βρίσκεται στα χέρια του με συγκεκριμένες προτάσεις”.

” Όχι λόγια , προτάσεις έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα ψήφου”.

” Δεν γίνεται όμως να υπάρξει μια τέτοια νέα νομοθέτηση και οι συμπατριώτες μας του εξωτερικού να ψηφίζουν μέσω επιστολικής ψήφου. Δεν θα ήταν σωστό. Πρόταση μας είναι όπως και στις ευρωεκλογές η ψηφοφορία να διεξάγεται στις πρεσβείες αλλά και τα ελληνικά προξενεία του εξωτερικού.”

” Κάτι άλλο θα ήταν λάθος μήνυμα προς τους Έλληνες που ζουν εδώ στην Πατρίδα μας και καλούνται να ψηφίζουν σε εκλογικά κέντρα βάση συνταγματικής και νομοθετικής αρχής και όχι από τα σπίτια τους ”

” Ακούστηκαν ψεύδη προεκλογικά,, υπερβολές και λαϊκιστικές αναλύσεις- ευτυχώς οι πολίτες κρίνουν ξαναλέω δεν μπορώ να προβλέψω την τύχη του πορίσματος μας, ούτε να ψυχολογήσω τις προθέσεις του νέου υπουργού”. .

Παράλληλα ο κ. Πουλάκης ο οποίος συνεργάστηκε τόσο με τον κ. Βούτση, όσο και με τους κ.κ. Σκουρλέτη και Χαρίτση στο υπουργείο Εσωτερικών την τετραετία 15-19 υπερασπίστηκε την απλή αναλογική και επιτέθηκε στην κυβέρνηση.

” Ο κ. Θεοδωρικάκος δεν σεβάστηκε την λαϊκή ετυμηγορία αλλοιώνοντας με τις παρεμβάσεις του τις αποφάσεις των συμπολιτών μας στις κάλπες.”

” Μπορώ να πω δεν σεβάστηκε ούτε την δικιά του ιστορία καθώς παλιότερα ως γραμματέας ακόμα και της ΚΝΕ αλλά υποστήριζε”. ‘

Κλείνοντας ο πρώην γ.γ του υπουργείου μετέφερε την άποψη του ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική και επιτέθηκε στο ΚΙΝΑΛ για τις αντιφάσεις και την συνολική του στάση απέναντι στο κρίσημο θέμα του εκλογικού νόμου.Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3082 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.