Ο πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας, Μίλτος Παππάς, στον PRISMA 91,6 συζητά με τον Βασίλη Ιωάννου: “Η επιλογή των νέων διοικητών κρύβει πολλά ερωτηματικά, για τη λογική που επικράτησε..”

Tο Νοσοκομείο μας είναι και απαραίτητο και αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον”

Στην πρωινή εκπομπή της Δευτέρας που επιμελείται και παρουσιάζει ο Βασίλης Ιωάννου στο radio prisma, έδωσε το παρόν ο πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας κ. Μιλτιάδης Παππάς.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο κ. Παππάς είχε την ευκαιρία, απαλλαγμένος πλέον από το άγχος των ευθυνών και των υποχρεώσεών του στη διοίκηση του νοσοκομείου, να μιλήσει τόσο για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά την άσκηση των καθηκόντων του, όσο και για το μέλλον του νοσοκομείου Πρέβεζας.

Στο σχόλιο και την ερώτηση που του έθεσε ο Βασίλης Ιωάννου, αναφορικά με τον τρόπο επιλογής των νέων διοικητών, απάντησε διπλωματικά λέγοντας ότι: « η επιλογή των προσώπων , όπως έγινε, κρύβει πολλά ερωτηματικά» και συνεχίζοντας τόνισε ότι «η επιλογή είναι θέμα της Κυβέρνησης , γιατί οι θέσεις είναι Κυβερνητικές».

Απαντώντας στο ερώτημα για τα προβλήματα που αντιμετώπισε κατά τη 4ετή περίπου θητεία του, είπε χαρακτηριστικά: « Ένα τεράστιο πρόβλημα ήταν κυρίως η έλλειψη γιατρών, αφού αδυνατούσαμε να καλύψουμε τις εφημερίες.. Σήμερα το νοσοκομείο μας λειτουργεί σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό. Στους νοσηλευτές το ποσοστό κάλυψης είναι περίπου 98%, όμως στο μέλλον θα προκύψει πρόβλημα, αφού θα υπάρξουν μαζικές αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης..»

Ο Βασίλης Ιωάννου, σε σχέση με τη φημολογία των τελευταίων χρόνων για κλείσιμο κλινικών και υποβάθμισης του νοσοκομείου, ρώτησε τον πρώην διοικητή, πως βλέπει το μέλλον του νοσοκομείου Πρέβεζας. Ο κ. Παππάς είπε ότι ακόμη κι αν δεν είχε μέλλον, έπρεπε να το βρούμε , γιατί όπως τόνισε είναι ένα νοσοκομείο με πολλές υποσχέσεις. «Πέρα από το κτιριακό πρόβλημα που είναι υπαρκτό, τόνισε χαρακτηριστικά, υπάρχει το ανθρώπινο δυναμικό του νοσοκομείου, το οποίο είναι εξαιρετικό. Η μεγάλη επιτυχία όμως είναι ότι έχουμε καλυμμένες όλες τις θέσεις ειδικευομένων γιατρών και μάλιστα υπάρχει αναμονή»

Δήλωσε αντίθετος στην προοπτική η Α/θμια φροντίδα υγείας να περάσει στην αυτοδιοίκηση, ενώ τόνισε ότι θεωρεί πολύ μεγάλη επιτυχία του ίδιου και των συνεργατών του, το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης του νοσοκομείου.

Τέλος τόσο αυτός όσο και ο Βασίλης Ιωάννου ευχήθηκαν στον νέο διοικητή του Νοσοκομείου Πρέβεζας να έχει επιτυχία στο δύσκολο έργο του

Ακολουθεί ολόκληρο το ηχητικό της συνέντευξης του κ. Παππά , στον prisma 91,6

 


Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23990 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.