Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πρέβεζα Κώστας Λογοθέτης και το μέλος του Δ.Σ. Βασ. Κορδέλα στον Prisma 91,6 για τα αδέσποτα, τα κάστρα και τα προβλήματα της πόλη

Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου “Πρέβεζα” Κώστας Λογοθέτης και το μέλος του ΔΣ του συλλόγου Βασιλική Κορδέλα ήταν καλεσμένοι την προηγούμενη εβδομάδα στο στούντιο του Prisma 91,6 και συζήτησαν για τα θέματα που ο σύλλογος έχει βάλει στην αντζέντα σχετικά με την ανάπτυξη της πόλης.

Αρχικά οι εκπρόσωποι του συλλόγου αφού αναφέρθηκαν στην επιστολή τους για το Ξενοδοχείο Καραντίνας και σημείωσαν ότι οι ίδιοι θεωρούν ότι θα ήταν καλύτερο το ξενοδοχείο να μην είναι σε τόσο κεντρικό σημείο.

Στην συνέχεια αναφέρθηκαν αναλυτικά στο ζήτημα των αδέσποτων ζώων. Ο κ Λογοθέτης ανέφερε: “Είναι ένα πρόβλημα το οποίο ταλανίζει την τοπική κοινωνία τα τελευταία χρόνια. Παλιά 2 φορές απευθυνθήκαμε στο Τμήμα Υγιεινής και έγιναν 2 πολύ αυστηρές εκθέσεις σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο καταφύγιο, αυτή  η κατάσταση έχει χειροτερέψει και αναγκαστήκαμε μετά τις 72 καταγεγραμμένες επιθέσεις -με τα στοιχεία από το τμήμα Υγιεινής- να καταγγείλουμε την κατάσταση στον εισαγγελέα και να ζητήσουμε να εφαρμοστεί ο νόμος σε όλο το μήκος και πλάτος του και όχι αποσπασματικά. Η λύση είναι να εφαρμοστεί ο νόμος. Αν γίνει ένα καταφύγιο με τις προδιαγραφές που πρέπει, αν γίνει πλήρης καταγραφή των πολιτών που έχουν δεσποζόμενα ζώα και αν και τα αδέσποτα μπουν και αυτά στην πλατφόρμα με όλο τον έλεγχο στον δήμο και εφαρμοστεί η νομοθεσία θα λυθεί το πρόβλημα”.

Η κ Κορδέλα συμπλήρωσε “Δεν μπορεί η κοινωνία να θέτει διλήμματα τον άνθρωπο ή το ζώο. Αυτά τα διλήμματα δεν έχουν λογική βάση. Πρέπει όλοι να στηρίξουμε την εφαρμογή των νόμων. Όποιος έχει ένα ζώο είναι υπεύθυνος γι αυτό”.

Στη συνέχεια  οι εκπρόσωποι του συλλόγου αναφέρθηκαν στα κάστρα της πόλης, “κομμάτια της ιστορίας της πόλης” όπως τα χαρακτήρισαν σημειώνοντας ότι όχι μόνον δεν έχουν αξιοποιηθεί αλλά έχουν απαξιωθεί πλήρως. “Το κάστρο του Παντοκράτορα έχει παραχωρηθεί από το 84 στο δήμο και βρίσκεται σε συνεχή κατάρρευση. Αν δεν γίνει κάτι θα χάσουμε ένα από τα διαμάντια της τοπικής ιστορίας”.

Οι εκπρόσωποι του συλλόγου ανέφεραν ότι έχουν κάνει επανειλημμένες συναντήσεις με τους αιρετούς φορείς, ωστόσο “ο κανένας έχει τον δικό του ρόλο” και ο καθένας διεκδικεί ξεχωριστά και όχι όλοι μαζί συντονισμένα.

Παράλληλα αναφέρθηκε ο κ Λογοθέτης και η κα Κορδέλα στην πρόθεσή τους να αναπτύξουν το μουσείο ιστορίας της πόλης.

Ακόμη αναφέρθηκαν στην πρόταση του συλλόγου για την αξιοποίηση του Υδατόπυργου, μίλησε για την παραλαβή του έργου της ανάπλασης της Κυανής Ακτής και του Παντοκράτορα δηλώνοντας ότι είναι ένα έργο ντροπή για την Πρέβεζα.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3102 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.