Ο Πρόεδρος του Μύτικα κ. Γιώργος Νόβας στον Prisma: «Οι εκτεταμένοι καθαρισμοί σε Μύτικα –Μονολίθι, είναι αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας Κοινότητας, Δήμου και Περιφέρειας…»

«Δεν νοείται χωρίο τουριστικό χωρίς βιολογικό… όμως δε βρήκαμε καμιά μελέτη ..»

Στο ραδιόφωνο του prisma 91,6 και στην εκπομπή του Βασίλη Ιωάννου,  βρέθηκε ο πρόεδρος της κοινότητας του Μύτικα κ. Γιώργος Νόβας, την Τρίτη το πρωί και είχε την ευκαιρία να ενημερώσει για τα προβλήματα που υπάρχουν στην κοινότητα και τα έργα που εκτελούνται ή προγραμματίζονται..

Αναφέρθηκε διεξοδικά στους εκτεταμένους και συστηματικούς όπως είπε καθαρισμούς που είναι αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας όλων των φορέων της Αυτοδιοίκησης τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι:

«Έχει αλλάξει όψη όλη η περιοχή και συνεχίζουμε και όσο προχωράμε θα δείχνουμε και καλύτερα. Όλα γίνονται με τη συνεργασία που είναι στόχος και δικός μας και του Δήμου και της Περιφέρειας…. Οι καθαρισμοί ξεκίνησαν να γίνονται από την Περιφέρεια, ενώ στο Μονολίθι γίνονται από το Δήμο…

Γίνεται μια οργανωμένη δουλειά που δεν είχε γίνει ποτέ… Μεταφέρθηκαν τόνοι από μπάζα, καλάμια, βάτα και  80 αυτοκίνητα φύκια»

Για την αναγκαιότητα της αποχέτευσης και του βιολογικού ο κ. Νόβας τόνισε χαρακτηριστικά:

«Θεωρούμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε το βιολογικό. Δεν νοείται χωριό τουριστικό , με γύρω –γύρω θάλασσα και να μην έχουμε ακόμη βιολογικό. Μας έλεγαν οι προηγούμενοι ότι υπάρχουν μελέτες… Σας διαβεβαιώνω ότι δεν υπάρχει τίποτε. Κάναμε μία σύσκεψη οι Πρόεδροι των 4 κοινοτήτων (Μύτικα, Νικόπολη,Μιχαλίτσι , Φλάμπουρα)παρουσία του Δημάρχου και του αρμόδιου αντιδημάρχου και διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει τίποτε. Θα δούμε τι θα κάνουμε…»

Ο Πρόεδρος απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις που του υπέβαλε ο Βασίλης Ιωάννου, είχε την ευκαιρία να αναφερθεί  στην επικείμενη δημοπράτηση του έργου στο λιμάνι του Μύτικα, αλλά και στην πολύ σοβαρό θέμα στις εισόδους του χωριού, τονίζοντας ότι στα πλαίσια του έργου της παράκαμψης της Νικόπολης προβλέπεται στο ύψος της ΒΙΠΕ , να γίνει ασφαλής κόμβος εισόδου προς την κοινότητα.

Τέλος ο κ Νόβας αναφέρθηκε και στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κοινότητα με τα σκουπίδια, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι:

«Στο Μύτικα δεν μαζεύονται τα σκουπίδια. Ο αρμόδιος  αντιδήμαρχος προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα στην πόλη και δεν βλέπει το ίδιο τα χωριά..…Ζητάω κάδους ένα χρόνο και δεν έχω πάρει ούτε έναν…»

Στη συνέχεια ακολουθεί το πλήρες ηχητικό της συνέντευξης του κ. Γιώργου Νόβα, στον radio prisma και στον Βασίλη Ιωάννου.Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3373 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.