Ο πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου Πρέβεζας Στρατής Βουγέλης στον Prisma 95,1

Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Πρέβεζας Στρατής  Βουγέλης μίλησε στον Prιsma 95,1 αναφορικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο διοικητής τους νοσοκομείου για τις προσωρινές αναθέσεις καθηκόντων προϊσταμένων κι αναπληρωτών στα νοσηλευτικά τμήματα και κλινικές του Νοσοκομείου.

Ο κ. Βουγέλης ανάφερε ότι ο διοικητής του νοσοκομείου έχει αυτή την ιδιότητα από το νόμο , δηλαδή να προχωρήσει σε αύτη την διαδικασία. «Όμως η ένσταση η δίκια μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βουγέλης,  «έγκειται στο γεγονός ότι δεν υπήρχε επιτακτική ανάγκη να τοποθετηθούν προϊστάμενοι σε όλα τα τμήματα της νοσηλευτικής υπηρεσίας. Επίσης οι προσωρινές  αναθέσεις  χρειάζονται και μια εισήγηση, δεν μπορεί ο κάθε διοικητής να κάνει ότι θέλει στο νοσοκομείο. Η κάθε υπηρεσία έχει διευθύνσεις , οι οποίες εισηγούνται γραπτώς στον διοικητή, εάν υπάρχει τοποθέτηση για το ποιος  πρέπει να μπει και με την ανάλογη  αιτιολόγηση, αυτό δεν υπήρξε ποτέ» τόνισε ο κ .Βουγέλης . «Κατά τη διάρκεια των αναθέσεων δεν τηρήθηκαν ορισμένες διατάξεις του κώδικα των δημοσίων υπάλληλων, δηλαδή τον  προϊστάμενο τον αναπληρώνει ο αρχαιότερος υπάλληλος και αυτή η διαδικασία δεν ακολουθήθηκε. Με αποτέλεσμα αυτό το  γεγονός να δημιουργήσει  προβλήματα και  κάποιοι υπάλληλοι αισθάνθηκαν ότι παραγκωνίστηκαν .

 Στο τέλος ο πρόεδρος έκανε λόγο για τα άμεσα μέτρα αναδιάταξης της χρηματοδότησης και στελέχωσης προσωπικού που πρέπει να λάβουμε. Καθώς η κυβέρνηση  καθυστέρει και το μέγεθος των προβλημάτων είναι τεράστιο, όποτε αν δεν παρθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες τα πράγματα θα είναι πολύ σοβαρά στο μέλλον».

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.