Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας στον Prisma και στην εκπομπή “ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ στις 10”: “Ελπίζουμε και αναμένουμε οι δεσμεύσεις του Υφυπουργού να υλοποιηθούν σύντομα…”»

Στον  prisma 91,6 και στην εκπομπή «ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ στις 10», που επιμελείται και παρουσιάζει ο Βασίλης Ιωάννου, παραβρέθηκε ο κ. Βαγγέλης Μυλωνάς,  Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας.

Ο κ. Μυλωνάς στην αρχή της συζήτησης, κλήθηκε να σχολιάσει τα αποτελέσματα από την πρόσφατη συνάντηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου με τις διοικήσεις των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων της Ηπείρου, που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα και στην οποία συζητήθηκαν όλα τα εκκρεμή θέματα που απασχολούν τους αστυνομικούς της περιοχής.

« Ο Υφυπουργός, γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα της αστυνομίας..Η συνάντηση έγινε με δικιά του πρωτοβουλία, ίσως γιατί είχε κάτι θετικό να ανακοινώσει, κυρίως σε ότι αφορά την προμήθεια υλικοτεχνικής υποδομής. Μας ενημέρωσε ότι τους επόμενους μήνες θα εφοδιαστούμε με όλα τα απαραίτητα υλικά. … Αν ισχύουν αυτά , τότε ο αστυνομικός θα εφοδιαστεί με τα απαραίτητα υλικά και με ασφάλεια θα μπορεί να λειτουργήσει πολύ καλύτερα….. Αναμένουμε οι δεσμεύσεις του Υφυπουργού να υλοποιηθούν..» 

Ο κ. Μυλωνάς συμφώνησε με την επισήμανση του Βασίλη Ιωάννου, ότι ο Έλληνας αστυνομικός έχει γίνει  «ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές», κάτι που δεν του επιτρέπει να ασχοληθεί αποκλειστικά με τα βασικά του καθήκοντα, τονίζοντας ότι:

«Δυστυχώς για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ανάγκη προκύπτει, η πολιτεία το αναθέτει στους αστυνομικούς…. Για μας τους αστυνομικούς, είναι πολύ δύσκολο να επιβάλλουμε  στους πολίτες πρόστιμο 150 € για το τσιγάρο ή την μάσκα…. Γι’ αυτό καλούμε τους πολίτες να φοράνε τη μάσκα, γιατί εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε τις αποφάσεις της πολιτείας…»

Στην ερώτηση για το αν υπάρχουν κενά σε προσωπικό και  για αν είναι ικανοποιημένος με τη συνολική λειτουργία της Αστυνομικής Δ/νσης ο κ. Μυλωνάς τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση ότι:

«Στην Πρέβεζα είμαστε οριακά στις οργανικές θέσεις που προβλέπονται, αλλά επειδή οι αστυνομικοί εργάζονται με φιλότιμο, δεν υπάρχει έλλειμμα αστυνόμευσης… Όμως δεν υπάρχει οργάνωση… Μια ορχήστρα για να λειτουργήσει θα πρέπει να έχει μαέστρο, που θα δίνει την κατεύθυνση..»

Τέλος ο Πρόεδρος της ένωσης , σχολίασε τις πρόσφατες επιτυχίες της υπηρεσίας για την εξάρθρωση κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών, αλλά και  για το μεγάλο πρόβλημα των τροχαίων ..

Ακολουθεί βιντεοσκοπημένη η συνέντευξη του κ. Μυλωνά, στην εκπομπή του Βασίλη Ιωάννου  «ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ στις 10»:

 Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3347 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.