Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πρέβεζας Π. Λελοβίτης στον Prisma 91,6: Αν και είμαστε στο μέσον της σχολικής χρονιάς υπάρχουν ακόμη στα σχολεία πάνω από 4.000 κενά εκπαιδευτικών

Στον prisma 91,6 και στην εκπομπή του Βασίλη Ιωάννου πήρε μέρος το πρωινό της Δευτέρας , ο Πρόεδρος της τοπικής ΕΛΜΕ κ. Παναγιώτης Λελοβίτης.

Ο κ. Λελοβίτης απάντησε στις ερωτήσεις που του τέθηκαν, τόσο για την πορεία της σχολικής χρονιάς και τη λειτουργία των σχολείων, αλλά και για τις τελευταίες κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών που αφορούσαν την ΕΞΙΣΩΣΗ των πανεπιστημιακών πτυχίων με τους τίτλους των ιδιωτικών κολεγίων.

Συγκεκριμένα για τη λειτουργία των σχολείων ο κ. Λελοβίτης σημείωσε ότι « είναι μια προβληματική σχολική χρονιά και παρ’ ότι βρισκόμαστε στο μέσον της, όπως πρόσφατα ανακοίνωσαν οι αιρετοί του κλάδου, υπάρχουν ακόμη πάνω από 4.000 κενά εκπαιδευτικών στην Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση, κάτι που θεωρείται απαράδεκτο».

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ σε ότι αφορά την απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να εξισώσει ακαδημαϊκά τα πτυχία των Πανεπιστημίων με τους τίτλους σπουδών των ιδιωτικών κολλεγίων. Μάλιστα όταν ρωτήθηκε αν συμφωνεί με τον χαρακτηρισμό ότι «αυτό αποτελεί μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της εκπαίδευσης γιατί απαξιώνει τα Πανεπιστήμια αλλά και τον ρόλο του σχολείου», συμφώνησε απόλυτα τονίζοντας ότι μάλλον είναι και επιεικής.

Σε ερώτηση του Βασίλη Ιωάννου, σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη της ΕΛΜΕ στο Δήμαρχο Πρέβεζας, ο κ. Λελοβίτης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αποφασίσαμε ως ΕΛΜΕ να έχουμε συναντήσεις και με τους 3 Δημάρχους του νομού, θέτοντας τα ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας και ασφάλειας των σχολείων, των γυμναστηρίων, των χώρων υγιεινής κλπ …. Ειδικότερα στο Δήμαρχο Πρέβεζας εκτός των άλλων βάλαμε και τα 2 φλέγοντα ζητήματα, την ανέγερση σύγχρονων κτιρίων για το μουσικό σχολείο , αλλά και για το ΕΕΕΕΚ στη Σαμσούντα…»

Ακολουθεί ολόκληρο το ηχητικό, από την τηλεφωνική συνομιλία του Προέδρου της ΕΛΜΕ με τον Βασίλη Ιωάννου στον PRISMA 91,6Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23988 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.