Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης εφ’ όλης της ύλης στον Prisma 91,6

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης ήταν καλεσμένος σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με τον Κώστα Καζαντζίδη στον Prisma 91,6.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε αρχικά στα ζητήματα του πρωτογενούς τομέα που αφορούν την περιοχή. «Διαχρονικά το θέμα του Πρωτογενούς τομέα δεν έχει αντιμετωπιστεί σωστά από όλες τις κυβερνήσεις» σχολίασε, φέρνοντας παραδείγματα άλλων χωρών όπου γίνεται σωστή και οργανωμένη εκμετάλλευση της αγροτικής γης. «Η μεγάλη ζημιά έγινε το 1979 όταν ο αείμνηστος Γ. Μπούτος (υπουργός Γεωργίας) έβγαλε το νόμο περί προστασίας δασών, και έβαλε τη χώρα –και με τις τροποποιήσεις που έγιναν- σε τέτοια διαδικασία που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα»  ανέφερε και συμπλήρωσε «στην Ήπειρο τα ¾ έχουν πουρνάρια από κόσμο που το ’49 με τον εμφύλιο και  στη συνέχεια με τη μετανάστευση, παράτησε εκτάσεις που γέμισαν πουρνάρια. Σήμερα για να καθαρίσει κάποιος μια τέτοια περιοχή πρώτα θα του πουν με βάση αυτό το νόμο ότι μάλλον ανήκει κατά τεκμήριο στο δημόσια ανεξάρτητα αν πληρώνει ΕΝΦΙΑ. Θα πάει να κάνει μια δουλειά αλλά θα του πουν ότι τα ¾ είναι δάσος, ή για να κάνεις μια αγροτική δουλειά υπόγραψε ότι ανήκει στο κράτος…»

Παράλληλα ο κ Καχριμάνης σχολίασε ότι εμπόδιο στις περισσότερες δράσεις είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος:  «Ο κ Αποστόλου έλυσε αρκετά προβλήματα αλλά όχι όλα. Είναι και αυτός εγκλωβισμένος του Υπ. Περιβάλλοντος που είναι ένα υπουργείο τροχοπέδη στην ανάπτυξη της πατρίδας. Ό,τι γίνεται είναι αιρετικό. Ε, δε γίνεται έτσι, δε μπορούμε να παίζουμε μόνο με το WWF και τις ορνιθολογικές και όσους παράγουνε προγράμματα για τα προγράμματα, πρέπει να μπούμε στην ουσία της δουλειά, η πατρίδα πεθαίνει!»

Σε σχέση με την κτηνοτροφία της περιοχής ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι «Στα Γιάννενα δεν υπήρχε σοβαρή κτηνοτροφία ποτέ. Παράδειγμα, ήταν κάποιος οικοδόμος, είχε και 15 πρόβατα και έδινε το γάλα στη Δωδώνη, δε γίνεται έτσι. Πρέπει να γίνουμε επαγγελματίες, να παραδίνουμε γάλα ποιότητας. Το γάλα πρέπει να έχει αρμεκτική μηχανή, παγολεκάνη και αυτό σημαίνει ότι μια μονάδα πρέπει να έχει το ελάχιστο 150 πρόβατα αλλιώς δεν λέγεται μονάδα, λέγεται ερασιτεχνισμός, τα χω  για το σπίτι».

Σε σχέση με το οδικό δίκτυο και τα έργα υποδομής στην περιοχή μας ο Αλέξανδρος Καχριμάνης ότι στην Ιόνια υπάρχουν κομμάτια που ακόμη δεν έχουν απαλλοτριωθεί οπότε δεν μπορούμε να έχουμε τίποτα σίγουρο.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στο θέμα του Βιολογικού της Αμμουδιάς:  «Έκανα μια σύσκεψη όλων των παραγόντων  πριν από κάνα μήνα και συμφωνήσαμε με μια λύση άπαντες, είναι μια λύση που δε δημιουργεί σε κανέναν πρόβλημα. Τελικά πήρε και γραπτώς από τον φορέα ότι δεν υπάρχει καμία ένσταση και άμεσα πρέπει ο δήμος να προχωρήσει στην τροποποίηση της μελέτης και να πάρει το δρόμο του.»

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Αλέξανδρου Καχριμάνη:Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23966 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.