Ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης Ηπείρου, κ. Κώστας Καμπουράκης, στον Prisma 91,6

Στην πρωινή εκπομπή του Βασίλη Ιωάννου την Τετάρτη 13 Μαΐου , μίλησε τηλεφωνικά ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Κώστας Καμπουράκης. Απάντησε σε πολλές ερωτήσεις και έδωσε πληροφορίες για το πως άνοιξαν τα σχολεία στην Περιφέρεια Ηπείρου, αν οι μαθητές της Γ. Λυκείου  ανταποκρίθηκαν  και προσήλθαν στα σχολεία ή αν  συνέχισαν να παραμένουν στα σπίτια τους και να συνεχίζουν το διάβασμα και την προετοιμασία τους για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά και αν τα σχολικά κτίρια είχαν  προετοιμαστεί  σύμφωνα με τις οδηγίες  του Υπουργείου Παιδείας.

«Μετά από 2 μήνες που τα σχολεία ήταν κλειστά,    έγινε ένα προσεκτικό βήμα επανεκκίνησης των σχολείων , με τους μαθητές της Γ. Λυκείου. Από προσωπική  παρουσία σε διάφορα σχολεία, αλλά και από σχετική ενημέρωση, μπορώ να διαβεβαιώσω ότι υπήρχε μια πολύ καλή, άψογη μπορώ να πω,  προετοιμασία στα σχολεία, η οποία οφείλετε στους  εκπαιδευτικούς και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ και η συμμετοχή τις 2 πρώτες μέρες κινήθηκε σε ικανοποιητικά ποσοστά… Οι μαθητές με τους οποίους και συνομίλησα , ήταν μουδιασμένοι κάτι λογικό και αναμενόμενο , αφού έχασαν το φυσικό τους χώρο το σχολείο για 2 ολόκληρους μήνες και επανέρχονται , έχοντας μπροστά τους τις πανελλαδικές εξετάσεις..» τόνισε  ο κ. Καμπουράκης.

Απαντώντας στην ερώτηση αν από την ερχόμενη Δευτέρα 18 του μηνός που καλείται να επιστρέψει στα σχολεία   ο κύριος όγκος των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου έχουν γίνει οι κατάλληλες προετοιμασίες, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η επάνοδος των μαθητών στα σχολεία , δεν υπαγορεύεται μόνο από εκπαιδευτικές και μαθησιακές ανάγκες , αλλά υπάρχουν και σοβαρότεροι λόγοι καθώς το σχολείο  που είναι ο φυσικός χώρος κοινωνικοποίησης των παιδιών και η βίαιη διακοπή  τους  από αυτό μπορεί να  τους δημιουργήσει προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση γίνονται προσπάθειες ώστε μέχρι τη Δευτέρα όλα να είναι έτοιμα…»Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3082 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.