Ο Παύλος Σαραμπασίνας μιλά για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων από τον Δήμο Πρέβεζας

Αν και φέτος δεν υπήρχαν ιδιαίτερα προβλήματα σε σχέση με τα αδέσποτα ζώα που βρίσκονται στην περιοχή, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ Παύλος Σαραμπασίνας μίλησε σήμερα στον Prisma 91,6 προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες για το θέμα.

Όπως σημείωσε ο κ Σαραμπασίνας σύμφωνα με το νόμο τα αδέσποτα σκυλιά θα έπρεπε να μαζεύονται, να στειρώνονται, εμβολιάζονται και να επιστρέφουν στο περιβάλλον τους. Ωστόσο στην Πρέβεζας στο καταφύγιο φιλοξενούνται 320 σκυλιά ενώ σε όλο το δήμο είναι περίπου 100 σκυλιά τα οποία δεν δημιουργούν προβλήματα. Σημείωσε δε ότι σε αυτό βοηθά και η πολύ καλή δουλειά που γίνεται από τη Φιλοζωική της Πρέβεζας.

Παράλληλα ανέφερε ότι έχει γίνει ένας διαγωνισμός 10.000 ευρώ για τον εμβολιασμό και τις στειρώσεις των σκύλων και ήδη έχει αναλάβει κτηνίατρος.

Επίσης έγιναν βελτιώσεις στο καταφύγιο, έγιναν 12 νέα σπίτια, ενώ ιδιώτης με διαγωνισμό ανέλαβε τον καθαρισμό και την σίτιση των σκύλων.

Σε σχετική ερώτηση για την πρόνοια που αναλαμβάνει ο δήμος σε περιπτώσεις τραυματισμών αδέσποτων σκύλων, ο αντιδήμαρχος σημείωσε ότι την περίθαλψη την αναλαμβάνει ο Δήμος με τους κτηνιάτρους που συνεργάζεται και κάλεσε όποιον έχει κάποιο περιστατικό τραυματισμού αδέσποτου να επικοινωνεί μαζί του.

Ακούστε ολόκληρο το απόσπασμα:

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23851 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.