Ο Π. Γερουλάνος στον Prisma 91,6: Δεν καταλαβαίνω γιατί αρνείται αυτός ο φορέας να δώσει ξεκάθαρο στίγμα για την ιδεολογία του…

Ο πρώην υπουργός και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος ήταν καλεσμένος στο πρωινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 προκειμένου να συζητήσει για τις πρωτοβουλίες και τις εξελίξεις στον χώρο της κεντροαριστεράς αλλά και να δώσει τις δικές του προτάσεις για τον χώρο.

Μιλώντας για το κίνημα αλλαγής ο κ Γερουλάνος κρατώντας σαφής αποστάσεις από τον τρόπο που το συνέδριο και οι πολιτικές συνεργασίες της κεντροαριστεράς δημιουργούνται σημείωσε ότι «κάνουμε μια ερμαφρόδιτη κατάσταση όπου για να πας σύνεδρος, πρέπει να ξέρεις κάποιον για να σε διορίσει. Αυτό είναι βαθύτατα αντιδημοκρατικό, προσβάλει κάθε έννοια δημοκρατίας και δημιουργεί συνθήκες για τριβές οι οποίες δε θα βασίζονται σε πολιτικές αλλά διαδικαστικές διαφορές.

Δεν υπάρχει κάτι χειρότερο σε έναν φορέα που ξεκινά την πορεία από το να τσακώνονται τα μέλη του για τα δικαιώματα των εκλεγμένων, γιατί ο ένας εκλέχτηκε και ο άλλος διορίστηκε, γιατί διάλεξε ο τάδε τον τάδε κτλ…

Οι διαδικασίες είναι προβληματικές, επίσης είναι προβληματικό ότι δεν υπάρχει ένα όραμα το οποίο να υιοθετούμε για να προχωράμε όλοι μπροστά και το τελευταίο είναι αυτό που δεν καταλαβαίνω γιατί αρνείται αυτός ο φορέας να δώσει ένα στιβαρό και ξεκάθαρο στίγμα για την ιδεολογία του. Τι σημαίνει κίνημα αλλαγής; Γιατί καταργούμε τη λέξη σοσιαλιστικό που υπήρχε στο ΠΑΣΟΚ; Γιατί δε μιλάμε για προοδευτικά κόμματα; Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούμε ένα όνομα χωρίς ξεκάθαρη πολιτική ιδεολογία. Ο κόσμος έχει κουραστεί πολύ από το να λέμε ένα πράγμα και να εννοούμε…  Πρέπει αυτό που λέμε να το λέμε, να είμαστε περήφανοι γι αυτό. Όχι να το κρύβουμε για να πάρουμε 2 ψηφαλάκια παραπάνω απ τον άνθρωπο που του ρίξαμε στάχτη στα μάτια. Την ίδια ώρα χάνουμε τον κόσμο που έχει ιδεολογική άποψη, έχει άποψη για την Ελλάδα και θέλει να εκφραστεί από ένα κόμμα που έχει ταυτόσημη άποψη για την Ελλάδα».

Ο κ Γερουλάνος  παράλληλα έδωσε το δικό του στίγμα εξηγώντας την πολιτική του πρόταση όπως παρουσιάζεται και στο site του (http://www.yeroulanos.gr/) .

Ακούστε το απόσπασμα:Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24059 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.