Ο οικολόγος Μιχάλης Μαραγκάκης στον Prisma 91,6 για το περιστατικό βίας από την ασφάλεια του Πρωθυπουργού κατα την επίσκεψη του στην Λευκάδα.

Το μέλος της πρωτοβουλίας πολιτών Λευκάδας ενάντια στις εξορύξεις Μιχάλης Μαραγκάκης, μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 μεταφέροντας την ενόχληση του για τον τρόπο που του συμπεριφέρθηκαν οι άνδρες ασφαλείας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λευκάδα.

Όπως ανέφερε, ” η ομάδα είχε πάρει μία πρωτοβουλία για να ανοίξει ένα πανό ώστε να το δει ο πρωθυπουργός από μακριά, χωρίς να έχουν τη διάθεση να χαλάσουν την βιτρίνα της επίσκεψής του, με ένα μήνυμα ενάντια στις εξορύξεις και πριν ακόμα γίνει κάποια προσπάθεια για να ανοιχτεί το πανό, επειδή ήμουνα γνωστός απωθήθηκε από τα μέλη της ασφάλειας της τοπικής αστυνομίας, μου ζητήθηκε εξακρίβωση στοιχείων και με πήγαν για μία ώρα στο αστυνομικό τμήμα, ώστε να αποφευχθεί η προβολή του θέματος των εξορύξεων με το πανό.

Εμείς συνεχίσαμε μετά από μία ώρα και κάναμε την ποδηλατάδα και στο γυρισμό σκεφτήκαμε να περάσουμε από το κεντρικό δρόμο της Λευκάδας και την πλατεία για να μοιράσουμε κάποια φυλλάδια ενημέρωσης για τον κόσμο.

Εκεί αντιμετωπίσαμε εκτός από την αυστηρή αστυνόμευση και μία παραβίαση της απόφασης να εκφράζουμε ελεύθερα την άποψή μας με ελληνικό τρόπο χωρίς να ενοχλούμε κανέναν.

Όταν έφτασα στην πλατεία εγώ χωρίς πανό και προκηρύξεις, οι άνθρωποι της Ασφάλειας χειροδίκησαν απέναντί μου προσπαθώντας να με απομακρύνουν δια της βίας, εγώ αρκετά βαρύς έκατσα στο έδαφος και δυσκολεύτηκαν να ολοκληρώσουν αυτή τη διαδικασία και στο τέλος φώναξε ένα σύνθημα ότι εμείς παλεύουμε ενάντια στις εξορύξεις γιατί είναι μία τεράστια καταστροφή για ολόκληρο το Ιόνιο, αλλά και την ανθρωπότητα η εξάρτησή μας από το πετρέλαιο.”

Σύμφωνα με τον κύριο Μαραγκάκη, αφού συμφώνησαν να φύγουν από την πλατεία, έκατσαν σε ένα παρακείμενο εστιατόριο για να φάνε και εκείνη τη στιγμή έρχονται πέντε άτομα της Ασφάλειας και ζήτησαν να απομακρυνθούμε, προσπαθώντας να το πράξουν με χρήση βίας.

“Εμείς μεταφερθήκαμε σε ένα άλλο εστιατόριο 500m πιο μακριά από τους χώρους που αστυνόμευαν και άλλη μία ομάδα της Ασφάλειας μας ωθεί προς την πλατεία που λίγο νωρίτερα μας είχαν διώξει.

Καθόμαστε σε ένα εστιατόριο και έρχονται νέες διαταγές από την ομάδα ασφαλείας του Πρωθυπουργού για να μας διώξουν έξω από την πόλη της Λευκάδας.

Μας ζήτησαν να απομακρυνθούμε εκτός πόλεως και να μην καθίσουμε σε κανένα μαγαζί, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο είναι πρωτάκουστο, καθώς δεν βάζω ζήτημα μιας προσωπικής αντιπαλότητας και συμπεριφοράς απέναντι στο πρόσωπό μου, όμως θεωρώ ότι αυτή η τρομοκρατική πολιτική απέναντι σε ενεργούς πολίτες, μοναδικό στόχο έχει την καταστολή κάθε φωνής ενάντια στο μέλλον που διαγράφεται για τη Λευκάδα, ιόνιο και ήπειρο μέσα από τις εξορύξεις.

Με αυτές τις πολιτικές είναι σαν να στηρίζουμε τις πετρελαϊκές εταιρείες” ανέφερε.

Μάλιστα ο ίδιος είπε  ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Δήμαρχο Λευκάδας και ζητήθηκε  να γίνει μέσα από το δημοτικό συμβούλιο, μία διημερίδα με επιστήμονες που θα κληθούν να μιλήσουν, με τη συμμετοχή των ξενοδόχων, του Εμπορικού κόσμου, φορείς και ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας για  να πουν την άποψη και τη γνώμη τους, ώστε  να έχει η τοπική κοινωνία της Λευκάδας μία άποψη και θέση, δεν ζητήσαμε τίποτε άλλο, ούτε να γκρεμίσουμε καμία κυβέρνηση, ούτε να καταγγείλουμε κάποιον εκτός από τα παράπονα που έχουμε καθώς η κυβέρνηση έχει προχωρήσει όλη αυτή τη διαδικασία των συμβάσεων και παραχωρήσεων χωρίς καμία διαβούλευση με την κοινωνία και τους πολίτες.”

Μάλιστα η πρωτοβουλία ενεργών πολιτών ενάντια σε εξορύξεις έχουν ζήτηση από τους υποψηφίους να πάρουν μία θέση να πουν τη γνώμη τους, ή έστω να ανοίξουν το δρόμο της διαβούλευσης, να γίνει κουβέντα και να βγει ένα ολοκληρωτικό συμπέρασμα έστω και μετά τις δημοτικές εκλογές.

“Δεν εκβιάζουμε κανέναν, δεν έχουμε διάθεση να αποκαλύψουμε τυχόν εγκληματίες, θέλουμε όμως όλοι οι οποίοι δεν βοηθάνε σε μία κατάσταση να συζητηθεί το θέμα και να παρθούν αποφάσεις, δεν θέλουμε να τους αφήσουμε να εγκληματούν έστω και από άγνοια.

Είναι γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι από άγνοια πιστεύουν ότι θα έχουν συμφέρον από την εξόρυξη των πετρελαίων, τόσο συμφέρον όσο είχαν στην Λιβύη, Συρία, Ουκρανία, την μεγαλύτερη χώρα με αποθέματα πετρελαίου Βενεζουέλα η οποία οδηγείται με ολοφάνερη διεθνή παρέμβαση σε εμφύλιο πόλεμο στο όνομα του ποιος θα ελέγξει τα πετρέλαια. ”

Σύμφωνα με τον κύριο Μαραγκάκη στην Ελλάδα ο ενεργειακός μας πλούτος είναι ο ήλιος, η θάλασσα, τα καθαρά νερά, η αλιεία, γεωργία, τουρισμός, τα ΠΟΠ προϊόντα που έχουμε.

Μάλιστα αναρωτήθηκε τι θα γίνουν όλα αυτά τα ΠΟΠ προϊόντα Ηπείρου σε περιοχές που πλέον θα αναπτύσσονται γεωτρήσεις, οι οποίες ανεξάρτητα από την καλή πρόθεση που θέλουν να δείξουν οι πετρελαϊκές εταιρείες είναι ρυπογόνες από την φύση τους.

“Επίσης μην ξεχνάμε ότι το Ιόνιο είναι μία από τις πιο σεισμογενείς περιοχές στην Ευρώπη, καθώς ότι η σεισμική ενέργεια απελευθερώνεται στην περιοχή ανάμεσα στη Λευκάδα και τη Ζάκυνθο απελευθερώνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη κατά τη διάρκεια του χρόνου.

Ποια γεώτρηση θα αντέξει ένα σεισμό 7 ρίχτερ στα 4000 βάθος, χωρίς τραγικές συνέπειες και κανείς δεν μπορεί να το εγγυηθεί αυτό, όταν Μάλιστα σε συμβάσεις υπογράφεται ότι η πετρελαϊκή εταιρεία από φυσικές καταστροφές οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα δεν φέρει καμία ευθύνη, λες και τους δώσαμε το λουκούμι στο στόμα κυριολεκτικά.”

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23850 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.