Ο Νάσος Ηλιόπουλος στον Prisma 91,6: Το πρόγραμμα της Ν.Δ είναι ξεκάθαρο: περικοπές στις κύριες συντάξεις και στις επικουρικές

Την Παρασκευή 5/7 στις 12 στο prisma radio 91.6 και ”στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση τηλεφωνικά στην εκπομπή ήταν ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος είναι πρώην Υφυπουργός Εργασίας, κεντρικό στέλεχος του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ και πιο ειδικά μέλος της Κ.Π.Ε και της Π.Γ του.
Ο κ. Ηλιόπουλος ο οποίος είναι δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων και πρώην πλέον υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την Ανοιχτή Πόλη μετά τις εκλογές του Μαΐου,έχει διατελέσει στο παρελθόν και ειδικός γραμματέας στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στην πρώτη περίοδο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Επίσης είναι από τα ιστορικά στελέχη του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου με μεγάλη πολιτική εμπειρία, καθώς έχει υπάρξει μέλος της νεολαίας ΣΥΝ από τις αρχές του 2000, κεντρικό στέλεχος της αλλά και γραμματέας της οργάνωσης μετέπειτα.
Με προπτυχιακές σπουδές στην πληροφορική στην ΑΣΟΕ και στην συνέχεια μεταπτυχιακές σπουδές στο Πάντειο και διδακτορικό στις πολιτικές επιστήμες.
Ο κ. Ηλιόπουλος συμμετείχε σε κινήματα αλλά και κοινωνικούς αγώνες της εποχής εκείνης.Αργότερα δούλεψε για ένα χρονικό διάστημα ως ιδιωτικός υπάλληλος σε συνεταιριστικό φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης αλλά και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Υπήρξε πάντα στενός πολιτικός συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Συζητήσαμε αναλυτικά με τον κ. Ηλιόπουλο για την πολιτική συγκυρία και το διακύβευμα των εκλογών καθώς και το εκλογικό κλίμα δυο μέρες πριν τις κάλπες.

Αναφερόμενος στο κλίμα των τελευταίων ημερών ο πρώην υπουργός τόνισε ότι όντως το αποτέλεσμα ”μπορεί να γυρίσει και να ανατραπεί λόγω και του κλίματος που εισπράττουμε τις τελευταίες ώρες και μέρες άρα ο συλλογισμός μιας τέτοιας λογικής του πρωθυπουργού έχει ένα δίκιο ”.

” Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία σημαίνει βιώσιμο ασφαλιστικό”. ‘

‘ Το πρόγραμμα όμως της Ν.Δ είναι ξεκάθαρο, περικοπές στις κύριες συντάξεις και στις επικουρικές”.

Ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε επιπρόσθετα ότι η ιδιωτική ασφάλιση θα γεννήσει ελλείμματα στα ταμεία, και ότι η Ν.Δ δεν έχει ξεκαθαρίσει μια σειρά πραγμάτων αν δηλαδή οι νέοι ασφαλισμένοι κατευθυνθούν αποκλειστικά στην ιδιωτική ασφάλιση.

Ο κ. Ηλιόπουλος αφού μας περιέγραψε την κατάσταση της χώρας που υπήρχε πριν αναλάβει την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 σημείωσε ότι η άποψη περί επιβάρυνσης της οικονομίας το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρο αυθαίρετο. Ο κ. Ηλιόπουλος κλείνοντας μας μετέφερε την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον στο επίκεντρο ενός νέου προοδευτικό πόλου, ενός πόλου της Αριστεράς και της συνάντησης της με την πολιτική οικολογία αλλά και την αριστερή σοσιαλδημοκρατία.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα πλέον που έχει βγει από την κρίση, έχει χτίσει την ασφάλεια της για την επόμενη μέρα και πρέπει να αποφασίσει ο κόσμος το ποιος θέλει και με πιο πρόγραμμα να κυβερνήσει το επόμενο διάστημα.Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3058 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.