Ο Μιχάλης Σπυρέλης μιλά στον Prisma 91,6 για την ΜΟΘΕ Πρέβεζας: «Η απεξάρτηση είναι μια μακρά και δύσκολη διαδικασία, όμως όλοι αξίζουμε μια δεύτερη ευκαιρία στην ζωή..».

Σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του ο γιατρός κ. Μιχάλης Σπυρέλης, με την ιδιότητα του επιστημονικού και διοικητικού υπευθύνου της Μονάδας Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης (ΜΟΘΕ), μίλησε στην εκπομπή του Βασίλη Ιωάννου «ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ στις 10».

Ο κ. Σπυρέλης αναφέρθηκε στο ιστορικό ίδρυσης της μονάδας, η οποία λειτουργεί στην Πρέβεζα τα τελευταία 12 χρόνια, μίλησε για το σημαντικό έργο που προσφέρει η ΜΟΘΕ όχι μόνο στην Πρέβεζα αλλά στην ευρύτερη περιοχή, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς κατά την μετακίνησή τους,ενώ κατέθεσε και. συγκεκριμένες προτάσεις για την περαιτέρω στήριξη των χρηστών εξαρτησιογόνων ουσιών.

 Έδωσε χρήσιμα στοιχεία τα οποία δείχνουν και την μεγάλη αποτελεσματικότητα που υπάρχει με τη χορήγηση υποκατάστατων, τονίζοντας παράλληλα ότι θα πρέπει κάθε νομός της Ηπείρου να αποκτήσει παρόμοια μονάδα, η οποία να συμπληρωθεί και με “στεγνά προγράμματα”..

«Οι χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών, τόνισε ο γιατρός, είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ασθενείς… Η απεξάρτηση είναι μια μακρά και δύσκολη διαδικασία με πολλές ματαιώσεις και δυσκολίες. . 

Ωστόσο, όλοι αξίζουμε μια δεύτερη ευκαιρία στην ζωή και αυτό επιδιώκουμε μέσα από τη λειτουργία της μονάδας…»

 

Ακολουθεί ολόκληρο το ηχητικό της τηλεφωνικής συνέντευξης του Βασίλη Ιωάννου, με τον γιατρό και Περιφερειακό Σύμβουλο Ηπέιορυ κ. Μιχάλη Σπυρέλη, στην εκπομπή «ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ στις 10».

 Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24061 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.