Ο λογιστής και μέλος του νεοσύστατου συλλόγου λογιστών Ν. Πρέβεζας κ. Ντακοβάνος στον Prisma 91,6

Ο λογιστής και μέλος του νεοσύστατου συλλόγου λογιστών Ν. Πρέβεζας κ. Ντακοβάνος ήταν καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση τηλεφωνικά, στον prisma radio 91.6 και στην ενημερωτική εκπομπή ”Στο ίδιο έργο θεατές” την Παρασκευή 3 Ιουλίου.

Συζητήσαμε αναλυτικά με τον κ. Ντακοβάνο για τις εξελίξεις σε θέματα και προβλήματα που αφορούν τον λογιστικό κλάδο και τους φοροτεχνικούς στο ν. Πρέβεζας αλλά και πανελλαδικά. Επίσης μας μετέφερε την άποψη του αλλά και των συνάδελφων για την κινητοποίηση και τα συμπεράσματα της αποχής από κάθε είδους ηλεκτρονική υποβολή για την Πέμπτη 2 Ιουλίου και την Παρασκευή 3 Ιουλίου. Ο καλεσμένος μας εστίασε στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των λογιστών-ελεύθερων επαγγελματιών και κλείνοντας μας ενημέρωσε και για την συνάντηση-παράσταση που είχε αντιπροσωπία του συλλόγου την Παρασκευή 3 Ιουλίου στο γραφείο του Έφορου Πρέβεζας κ. Τραχανά.

” Από τότε που ξεκίνησε όλη η κατάσταση με την πανδημία οι λογιστές καλέστηκαν να αντιμετωπίσουν συγκεκριμένα προβλήματα…”

” Όλος αυτός ο όγκος δουλειάς με δηλώσεις που άπτονται να γίνουν για να πληρωθούν κάποιοι άνθρωποι ή να γίνουν κάποιες αναστολές, επιβάρυνε τα λογιστικά γραφεία που όχι μόνο δεν έκλεισαν αλλά λειτουργούσαν μεγαλύτερο διάστημα εν μέσω πανδημίας…”

” Αναγκαστήκαμε να φτιάξουμε ένα σύλλογο λογιστών και εδώ στην Πρέβεζα, ένα συνδικαλιστικό όργανο το οποίο θα μιλά είτε με τον κ. Έφορο είτε με τον ΟΑΕΔ και θα μας εκπροσωπεί…”

” Έχουμε μια προσωρινή διοικούσα επιτροπή και το επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν εκλογές και θα δημιουργηθεί και Δ.Σ”.

” Πραγματοποιήσαμε μια παράσταση διαμαρτυρίας για όλα τα προβλήματα που έχουμε και αντιμετωπίζουμε καθημερινά και προανέφερα στον Έφορο κ. Τραχανά . Η συνάντηση μας έγινε σε πολύ καλό κλίμα και του εκθέσαμε όλα τα ζητήματα…”

” Ζητήματα λειτουργίας πλατφορμών αλλά και το πρόβλημα με τις νέες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που αγγίζουν περίπου 600 νέους νόμους για τις επιχειρήσεις που πέρασαν μέσα στην πανδημία έχουν πέσει στις πλάτες των λογιστών..”

” Έχουν φορτώσει όλη την ψηφιακή αναβάθμιση στους λογιστές…Ακόμα για τα πιο απλά χαρτιά..” ” Δεν μπορεί να χρεώσεις συνεχώς τους εργαζόμενους και τους πελάτες σου για απλά πράγματα.” ”Δεν είμαστε εισπρακτικός μηχανισμός…”

” Δεν είμαστε ΚΕΠ και δεν μπορούμε να διεκπεραιώνουμε εργασίες δημοσίων υπηρεσιών ή άλλων οργανισμών…” ” Δεν είναι αυτός ρόλος και σκοπός μας…”

”Γενικά η συνεργασία της Εφορίας Πρέβεζας με το λογιστικό κλάδο ήταν πάντα σε καλό επίπεδο..”

” Το πρόβλημα δεν είναι εδώ στην Πρέβεζα αλλά συνολικά..” ” Ζητάμε να νομοθετηθεί το δικαίωμα στην ασθένεια για τον λογιστή..”

” Ζητάμε μεγαλύτερη παράταση με τις φορολογικές δηλώσεις, δεν μπορεί το υπουργείο να μας λέει μέχρι τις 29 Ιουλίου όπως και πέρσι.Πολλά πράγματα πήγαν πίσω για 2 και 3 μήνες λόγω της πανδημίας …” ” Είναι τελείως διαφορετικά τα δεδομένα…”

” Τέτοια θέματα συζητήσαμε . Βέβαια όλες αυτές οι αποφάσεις έρχονται από το Υπουργείο Εργασίας και Οικονομικών…”

” Πολλοί σύλλογοι ανά την Ελλάδα πήραν παρόμοιες πρωτοβουλίες για δράσεις…”

” Είναι επιτακτική ανάγκη για την παράταση…”

” όχι μόνο στις δηλώσεις..”Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3058 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.