Ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης στον Prisma 91,6: “H Ε.Ε. δεν κατορθώνει να συντονιστεί…”

Την Δευτέρα 14/8 στον prisma radio 91.6 και ”Στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση τηλεφωνικά στην εκπομπή ήταν ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης.

Ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης σπούδασε δίκαιο στο πανεπιστήμιο της Λίλ στη Γαλλία και είναι πτυχιούχος δημόσιου δικαίου. Στο ίδιο Πανεπιστήμιο ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στο Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και το Διεθνές Οικονομικό Δίκαιο. Εργάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το 1996 έως το 1999, από το 2001 έως το 2002 στο ενημερωτικό site e-go.gr, από το 2003 έως το 2006 στη Θράκη στο πρόγραμμα εκπαίδευσης των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας ως υπεύθυνος των κέντρων του προγράμματος.
Είναι γιος του ιστορικού στελέχους-διανοουμένου της Ανανεωτικής Αριστεράς Μιχάλη Παπαγιαννάκη.
Ο κ. Παπαγιαννάκης επίσης έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος του Ειδικού Γραμματέα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Ενώ από το 2014 έως το 2019 διετέλεσε Δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων και αντιδήμαρχος από το 2016 για θέματα μεταναστών και προσφύγων.

Συζητήσαμε αναλυτικά μαζί του για το κρίσιμο ζήτημα του προσφυγικού, την κατάσταση που επικρατεί σε Ελλάδα και την Ευρώπη αλλά και τις συνολικές ευθύνες της Ε.Ε γύρω από την φιλοξενία και ένταξη των προσφύγων. Επίσης ακούσαμε το σχόλιο του κ. Παπαγιαννάκη για την κατάσταση που επικρατεί στην Συρία.

”Είναι λογική η συμφωνία Κούρδων και Συρίας…”
”Η Τουρκία δεν φαίνεται να κάνει πίσω ”

Ο κ. Παπαγιαννάκης στην συνέχεια τόνισε αναλυτικά απαντώντας σε ερώτηση μας για τη μη έκδοση κοινού ανακοινωθέν για το πόλεμο και κυρώσεων απέναντι στην Τουρκία ότι ”η Ε.Ε δεν κατορθώνει να συντονιστεί…”

” Δεν είναι πρώτη φορά που τα κράτη μέλη της ένωσης δεν παίρνουν αποφάσεις σε θεσμικό επίπεδο για κομβικά ζητήματα… Υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των χωρών και μη συμφωνία στα κρίσιμα πλέον συνήθως”
”Πρέπει να αλλάξει αυτό προφανώς , τα προβλήματα είναι εδώ και ο κόσμος γυρίζει γύρω μας. Επομένως δεν μιλάμε για μια Ένωση ομογενοποιημένη σήμερα. Βέβαια υπάρχει και ζήτημα προσώπων στις ηγεσίες , όλα αυτά πρέπει να αλλάξουν και να μεταβληθούν”
”Να σταματήσουν λόγω του εσωτερικού ανταγωνισμού οι χώρες να βλέπουν το μικρο συμφέρον τους”

Στην συνέχεια συζητήσαμε με τον κ. Παπαγιαννάκη αναλυτικά για τις στρατηγικές της Ελλάδος και τις πολιτικές που πρέπει να ακολουθηθούν στο μεταναστευτικό αλλά και στο προσφυγικό.

 Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3058 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.