Ο Κυριάκος Κοτσίνης στον Prisma 91,6 για τη νέα του ταινία “To kill a truth”

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου στις 12 στον prisma radio 91.6 και ” Στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση στο στούντιο της εκπομπής ήταν ο Κυριάκος Κοτσίνης.

Ο Κυριάκος Κοτσίνης με καταγωγή από την Πρέβεζα, είναι κινηματογραφιστής και έχει ασχοληθεί και δημιουργήσει ταινίες μικρού μήκους. Οι τελευταίες δουλειές του μάλιστα έχουν βραβευτεί σε διάφορα φεστιβάλ στο εξωτερικό. Είναι επίσης συγγραφέας του βιβλίου με τίτλο ” Περισσότερο Χρόνο..”.

Πιο συγκεκριμένα σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός Έργων Υποδομής στο Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα με τις σπουδές του παρακολούθησε τετραετές σεμινάριο Κινηματογράφου & Θεάτρου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του θεάτρου Αυλαία. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Ευρωπαϊκή Φιλοσοφία και τη Φιλοσοφία της Τέχνης, στην Αγγλία, στο Manchester Metropolitan University.

Συζητήσαμε αναλυτικά μαζί του για την νέα του κινηματογραφική δουλειά, τον κινηματογράφο συνολικά΄στην σημερινή εποχή, την πολιτική συγκυρία αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη και την χώρα μας.

” Τα άτομα που συμμετέχουν στην νέα δουλειά μου , είναι παιδιά με τα οποία έχω καλή χημεία..” ” Αγαπούν αυτό που κάνουμε και βγαίνει ένα καλό αποτέλεσμα..”

” Υστερούμε ακόμα βέβαια σε τεχνικά ζητήματα στην παραγωγή.., η νέα μας δουλειά είναι μικρότερη σε διάρκεια..” ΄’ Έχει λιγότερες απαιτήσεις , αισθανόμαστε καλά μ΄αυτό που κάνουμε…”

” Δίνουμε μεγάλη σημασία στο σενάριο πολύ..”

” Ο Στόχος του νέου φιλμ είναι να διαρκέσει περίπου στα 12 λεπτά..”

” Η νέα ταινία πραγματεύεται μια ομάδα δραστήριων ακτιβιστών που απαγάγουν ένα συστημικό δημοσιογράφο με μια πρόθεση..”

” Ο συστημικός δημοσιογράφος υπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα , πολιτικούς , χορηγούς κτλπ..”

” Αυτά λαμβάνουν χώρα όταν η κοινωνία γύρω στους πρωταγωνιστές ζητάει αλήθεια, ενημέρωση και κράτος δικαίου..”

” Το σκάνδαλο Novartis είναι το έναυσμα γι’ αυτή την ταινία…”

” Η αλήθεια είναι αλήθεια.., πρέπει να διεκδικούμε και να την αναζητούμε..”

” Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα με την παραπληροφόρηση είναι τραγικό… δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η εικόνα σε μια χώρα που θέλει να λέγεται σύγχρονο κράτος.”

” Διάβασα πολύ πριν την ταινία, βλέπω τεχνικές , προσπαθώ να βελτιώνομαι..”

” Ο κινηματογράφος είναι συλλογική διαδικασία, απαιτητική και χρονοβόρα..”Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3069 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.