Ο Κρίτων Αρσένης στον Prisma 91.6:”Το ΜέΡΑ 25 προσπαθεί να δημιουργεί εναλλακτικές.”

Την Τρίτη 10/9 στις 12 στον prisma radio 91.6 και ”στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος τηλεφωνικά του Χρήστου Τσούτση στην εκπομπή.
Ο Kriton Arsenis είναι εκλεγμένος Βουλευτής με το ΜέΡΑ25 στο Δυτικό Τομέα Αθηνών.Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1977 και είναι περιβαλλοντολόγος-οικονομολόγος.
Λόγω της ενασχόλησης του με τα περιβαλλοντικά ζητήματα, βρέθηκε το 2009 να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ κεντρικά σε προγραμματικό επίπεδο και να εκλεγεί με επιτυχία ευρωβουλευτής.
Αποχώρησε όμως στην συνέχεια διαφοροποιώντας την θέση του λόγω και της εναντίωσης του σε θέματα που αφορούσαν την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας αλλά και ζητημάτων που αφορούσαν την κλιματική αλλαγή και τα μνημόνια.
Τον Μάιο του 2014 ήταν υποψήφιος για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως ανεξάρτητος/συνεργαζόμενος με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το επόμενο διάστημα ασχολήθηκε ενεργά με το κίνημα των Σκουριών , το θέμα των εξορύξεων αλλά και τις Εμπορικές Συμφωνίες ΕΕ με ΗΠΑ και Καναδά.
Στην συνέχεια και πιο συγκεκριμένα μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου άσκησε και στον ΣΥΡΙΖΑ έντονη κριτική, και πιο ειδικά στις πολιτικές που ακολούθησε.
Εκλέχτηκε βουλευτής στις πρόσφατες εκλογές του Ιουλίου με το ΜέΡΑ25.

 

Ο Κ. Αρσένης αρχικά αφού τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει διάθεση διαπραγμάτευσης, επισήμανε ότι ” η κοινωνία λειτουργεί με μία ανοχή ακόμα στην κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να υπάρξει μια καθυστέρηση στην αντίδραση των πολιτών.” …” Αυτό βέβαια συμβαίνει λόγω και της κυριαρχίας της κυβέρνησης σε επικοινωνιακό επίπεδο και επίπεδο φιλικών Μ.Μ.Ε ” .

 

” Το ΜέΡΑ 25 προσπαθεί να δημιουργεί εναλλακτικές, είμαστε μια μικρή δύναμη αλλά με προτάσεις όπως με την τροπολογία που καταθέσαμε σε σχέση με την προκαταβολή φόρου που απέρριψε η κυβέρνηση”.
Ο κ. Αρσένης ήταν αναλυτικός σε σχέση με τα ζητήματα που αφορούν και τις εξορύξεις υδρογονανθράκων. Ο βουλευτής του ΜέΡΑ 25 τόνισε ότι υπάρχει μια σύμφωνη γνώμη στο πολιτικό σκηνικό υπέρ των εξορύξεων. ” Υπάρχει ένα στοίχημα να μπει ένα μπλοκ στις εξορύξεις, χρειάζεται αγώνας και ενημέρωση που θα φτάσει σε βάθος οχταετίας. ” ” Σε περιοχές με αδύναμους θεσμούς και υπάρχει παραγωγική δραστηριότητα έχουμε δει δημιουργία μαφίας- προτεκτοράτου και αύξηση της βίας” ” Χώρες της Βόρειας και κεντρικής Ευρώπης εγκαταλείπουν αυτές τις παραγωγικές δραστηριότητες”. Κλείνοντας ο Κρίτων Αρσένης μας μετέφερε την άποψη για τη νέα ταινία του κ. Γαβρα αλλά και την άποψη του για την συζήτηση που έχει ανοίξει και λόγω της εμπλοκής του Γ. Βαρουφάκη στο φιλμ και της παρουσίας ου στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.


Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3098 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.