Ο γραμματέας της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ηπείρου Ζώης Μαργέλης στον Prisma 91,6: “Πρέπει να φροντίσουμε να είναι καθαρισμένη η περιοχή μας”


Ο γραμματέας της ένωσης πυροσβεστικών υπαλλήλων Ηπείρου κ Ζώης Μαργέλης ήταν καλεσμένος στο πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6.

O κ Μαργέλης εισαγωγικά εξέφρασε τα συλλυπητήρια του σε όσους έχασαν πρόσωπα της οικογένειάς τους στην φωτιά της Ανατολικής Αττικής «Συλλυπητήρια σε όλες τις οικογένειες που είχαν ανθρώπινες απώλειες, καλό κουράγιο σε όσους έμειναν πίσω, και δύναμη σε όσους έχασαν τις περιουσίες τους ώστε να σταθούν στα πόδια τους και να ξαναστήσουν τη ζωή τους», Ανέφερε ότι «ήταν ένα πρωτόγνωρο γεγονός, σε δυο δυόμισι ώρες είχαμε πάνω από 90 νεκρούς».

Ο κ Μαργέλης αναφέρθηκε στις σωματικές και ψυχολογικές δυσκολίες που και οι πυροσβέστες αντιμετώπισαν προσπαθώντας να βοηθήσουν στην συγκεκριμένη κατάσβεση. «Η περιοχή είναι σα να έχεις πάει σε εμπόλεμη ζώνη» σημείωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα αναφέρθηκε σε πιθανά λάθη που μπορεί να έγιναν κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς σημειώνοντας ότι η ένταση της φωτιάς ήταν πολύ μεγάλη, κάποια πράγματα έπρεπε από νωρίτερα να έχουν γίνει,  ωστόσο αυτά θα ερευνηθούν. Το μόνο σίγουρο ανέφερε είναι ότι πρόκειται για εμπρησμό και όχι ένα τυχαίο γεγονός (όπως για παράδειγμα ήταν η πυρκαγιά πριν λίγες μέρες στα Ριζά που ήταν από έναν κεραυνό).

Παράλληλα ο κ Μαργέλης αναφέρθηκε στην έλλειψη πρόληψης, ενημέρωσης και παιδείας από τους πολίτες, με αποτέλεσμα ακόμη και αν υπάρχει σχεδιασμός, δεν γνωρίζουν οι πολίτες πως πρέπει να ενεργήσουν. Αντίστοιχα σημείωσε την ανάγκη για μεγαλύτερη αυστηρότητα σε σχέση με όσους μπορεί να θέτουν σε κίνδυνο πυρκαγιάς κάποια περιοχή.

Ο Ζώης Μαργέλης αναφέρθηκε και σε σχέση με την περιοχή μας, σημειώνοντας την ανάγκη για καθαρισμούς, τονίζοντας την ανάγκη και  οι ίδιοι να φροντίσουμε να είναι καθαρισμένη η περιοχή μας. Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι από πλευράς κράτους τα χρήματα για τους καθαρισμούς δίνονται τον Σεπτέμβριο και όχι πριν την έναρξη της αντιπυρικής σεζόν για να έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες.

Σε σχέση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σώμα στην περιοχή μας, ο κ Μαργέλης αναφέρθηκε στις ελλείψεις που υπάρχουν. Σημείωσε ότι το 15-20% των οχημάτων είναι ακινητοποιημένα, χωρίς σέρβις ή ελαστικά. «Στην περιοχή της Πρέβεζας είμαστε σε καλό επίπεδο, με σχετικά νέο στόλο αυτοκινήτων. Η διοίκηση έχει μεριμνήσει και σε συνεργασία με ιδιώτες γίνονται οι απαραίτητες παρεμβάσεις». Τόνισε ωστόσο «Τα τελευταία χρόνια περιμένεις από τον ιδιώτη. Έχει γίνει έντονο να μην μπορεί το κράτος και να απευθυνόμαστε στον ιδιώτη. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τον ιδιώτη για να λειτουργήσει το κράτος…»

Ακούστε ολόκληρη τη συνεντευξη:Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24056 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.