Ο γραμματέας Κ.Σ. Νεολαίας Σύριζα Σωτήρης Αλεξίου στον Prisma 91,6

Την Δευτέρα 16/12 στις 12 στον prisma radio 91.6 και ” Στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος τηλεφωνικά του Χρήστου Τσούτση στην εκπομπή ήταν ο Σωτήρης Αλεξίου.

Ο Σωτήρης Αλεξίου είναι γραμματέας του Κ.Σ (κεντρικού συμβουλίου) της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.
Με προπτυχιακές σπουδές στο Πολυτεχνείο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ο Σωτήρης Αλεξίου συμμετείχε ενεργά κατά το παρελθόν στο μαθητικό και φοιτητικό κίνημα.

Συζητήσαμε αναλυτικά μαζί του για την πολιτική συγκυρία, τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και το άνοιγμα και την πορεία ανασυγκρότησης της νεολαίας του.
Επίσης ακούσαμε το σχόλιο του για την κυβέρνηση της Ν.Δ, αλλά και ζητήματα που αφορούν τη νέα γενιά.

”Είναι εμφανές ότι αυτή η κυβέρνηση ήρθε για να ετοιμάσει και να παρουσιάσει μια νέα κανονικότητα”.
” Έρχονται από πολύ νωρίς ρυθμίσεις εις βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας, στηρίζουν συνεχώς ένα σύστημα διαπλοκής που έφερε την κυβέρνηση στην πολιτική εξουσία”.
” Επειδή διαψεύδονται συνεχώς και από νωρίς, και έχουν αθετήσει προεκλογικές δεσμεύσεις τους, το τελευταίο τους καταφύγιο είναι η όξυνση της καταστολής”.
” Η Ν.Δ δίνει μια ιδεολογική μάχη και στοχεύει στην νέα γενιά.”
” Σιγά-σίγα η κοινωνία ξυπνάει. Η Ν.Δ προεκλογικά είπε πάρα πολλά ψέματα και έχει διαψευστεί όπως στο Μακεδονικό και το Προσφυγικό.”
” Το συνδικαλιστικό κίνημα και αυτό σιγά-σιγά ξυπνάει”.
” Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδωσε πολλές θέσεις εργασίας για έρευνα σε συγκεκριμένους οργανισμούς και πανεπιστημιακά ιδρύματα, η Ν.Δ στο αντίποδα δεν ενδιαφέρεται για αυτόν τον κόσμο και τη νέα γενιά άλλωστε καταργεί 4.500 θέσεις εργασίας στην έρευνα , φέρνοντας ένα αστείο μέτρο επιδότησης για 500 νέους με εφάπαξ επιδότηση. Το μέτρο αυτό ενέχει ρουσφετολογικό χαρακτήρα .”Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3082 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.