Ο Γιώργος Ζάψας στην εκπομπή του Βασίλη Ιωάννου στον Prisma 91,6

 

Στο studio του Prisma 91,6 και στην πρωινή εκπομπή του Βασίλη Ιωάννου, βρέθηκε  την Τρίτη 7 Γενάρη, ο Γιώργος Ζάψας, με την ιδιότητά του ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.

Έγινε μια ενδιαφέρουσα , εφ’ όλης της ύλης συζήτηση  για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος , αλλά έγιναν αναφορές και σε γενικότερα πολιτικά ζητήματα.

Ο Βασίλης Ιωάννου, προσφωνώντας τον Γιώργο Ζάψα , τον χαρακτήρισε  γνήσιο εκπρόσωπο της αυτοδιοίκησης, με μεγάλη διαδρομή στο θεσμό,  βαθιά γνώση  των προβλημάτων και πολλές ευαισθησίες.

Έγινε εκτενής αναφορά  κατ’ αρχάς  για τα αποτελέσματα των πρόσφατων Περιφερειακών εκλογών  και τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά και για θέματα που αφορούν τον νομό Πρέβεζας , κυρίως για τις οδικές συνδέσεις, χωρίς να μείνουν απ’ έξω  από τη συζήτηση και θέματα επικαιρότητας.

Συγκεκριμένα ο κ. Ζάψας αναγνώρισε ότι τα αποτελέσματα του Μαΐου του 2019, ήταν κατώτερα των προσδοκιών της παράταξής του και τα απέδωσε κυρίως  στην αυτόνομη  κάθοδο των  αυτοδιοικητικών δυνάμεων του Δημοκρατικού χώρου. Σ’ αυτό μπορεί να συνέβαλλε  και η εφαρμογή της απλής αναλογικής , η οποία, όπως τόνισε,  αντί να βοηθήσει  στις συνθέσεις και συνεργασίες,  φαίνεται ότι στην Ήπειρο τελικά  οδήγησε στην πολυδιάσπαση

Αναγνώρισε  ότι ο κ. Καχριμάνης και η Δεξιά παράταξη νίκησαν κατά κράτος και έχουν κυριαρχήσει στην Ήπειρο και στην Περιφέρεια , αλλά και  στους Δήμους, κάτι που όπως είπε,  «μπορούσαμε  να το είχαμε αποφύγει».

Έκανε εκτενή αναφορά στα ενεργειακά ( εξορύξεις ,  ανεμογεννήτριες) , στο μεγάλο θέμα που προέκυψε με το κέντρο για Πρόσφυγες στην Άρτα, αλλά και για πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας.

Ειδικότερα για την Πρέβεζα , αναφέρθηκε  στο στρατόπεδο του Αγίου Ανδρέα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ο Αντιπεριφερειάρχης  Πρέβεζας πήρε εδώ και χρόνια το στρατόπεδο έναντι 1,5 εκ. ευρώ, χωρίς  ακόμη να παρουσιάσει την μελέτη, η οποία βρίσκεται στο ΚΑΣ, με αποτέλεσμα να μη ξέρουμε τι και πότε θα γίνει, με αποτέλεσμα ο χώρος να παραμένει εγκαταλειμμένος.

Αναφέρθηκε στην παράκαμψη Νικόπολης,  στις οδικές υποδομές του νομού, τις συνδέσεις του νομού με τους αυτοκινητοδρόμους, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις και καθυστερήσεις.

Σχετικά με τη συμμετοχή του στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι το εγχείρημα της διεύρυνσης- ανασυγκρότησης  του ΣΥΡΙΖΑ έχει ενδιαφέρον, στο οποίο και συμμετέχει , πιστεύοντας  ότι και πρέπει να αντιστοιχηθεί στην κοινωνία.

Τέλος απαντώντας σε ερώτηση που του απηύθυνε ο Βασίλης Ιωάννου, για τα μελλοντικά πολιτικά του σχέδια, ο κ. Ζάψας ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την Περιφέρεια Ηπείρου, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είναι απόμαχος στην πολιτική,  αφήνοντας έτσι  ανοιχτά για το μέλλον όλα τα ενδεχόμενα.

 


Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3082 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.