Ο Γιώργος Ζάψας από τον Prisma 91,6: “ Θέλω ο κ. Καχριμάνης να δικαιώσει το χαρακτηρισμό του αποτελεσματικού”

“ Ο σιδηρόδρομος και το φυσικό αέριο, αποτελούν τις μελλοντικές προκλήσεις για την Ήπειρο..”

Μια ενδιαφέρουσα συνομιλία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι ακροατές του  ραδιοφώνου του prisma, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή που επιμελείται και παρουσιάζει ο Βασίλης Ιωάννου.

Καλεσμένος της εκπομπής, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου κ. Γιώργος Ζάψας και με αφορμή, όπως σημείωσε εισαγωγικά ο Βασίλης Ιωάννου, την πρωτοβουλία που πήρε να φέρει στην επικαιρότητα την ανάγκη σιδηροδρομικής σύνδεσης της Ηπείρου.

Αυτό ήταν και το πρώτο θέμα της συνέντευξης, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον κ. Ζάψα να κάνει εκτενή αναφορά στο ιστορικό και την αναγκαιότητα του έργου , αλλά και για τις μελλοντικές ενέργειες που πρέπει να γίνουν από τους φορείς της Ηπείρου, προκειμένου  αυτό το αίτημα να ικανοποιηθεί.

«Φέραμε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, γιατί γνωρίζαμε ότι αυτή την περίοδο ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός και ο κατάλογος των έργων που θα ενταχθούν στο Εθνικό Στρατηγικό Σχεδιασμό Υποδομών. Καταφέραμε μέσα από μια ενδιαφέρουσα συζήτηση να πάρουμε μια ομόφωνη απόφαση. Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση, όχι γιατί καταθέσαμε εμείς την πρόταση, αλλά για τον τρόπο που διεξήχθη η όλη συζήτηση…»

Στη συνέχεια ο κ. Ζάψας, αναφέρθηκε και σε άλλα μεγάλα θέματα υποδομών που έχει ανάγκη η ¨Ηπειρος,  δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στις οδικές υποδομές της Πρέβεζας και που αφορούν όλες τις οδικές συνδέσεις με τους Αυτοκινητοδρόμους, την παραλιακή Εθνική Οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας κλπ..

«Να αποδείξει ο Περιφερειάρχης ότι είναι αποτελεσματικός και να ολοκληρώσει τα έργα. Να μη λέει ότι έχω 30 εκατ. ευρώ και τη μια να τα διαθέτει στο τμήμα της Γέφυρας Καλογήρου, την άλλη να τα μεταφέρει στο τμήμα Γιάννενα-Κακαβιά και μετά σκέφτομαι που αλλού..Υπάρχει πχ έτοιμη μελέτη στο τμήμα Μεσοπόταμος –Πάργα, το οποίο και μπορεί να χρηματοδοτηθεί..»

Στη συνέχεια της συζήτησης ο επικεφαλής της Παράταξης “ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ” αναφέρθηκε αναλυτικά στις παρεμβάσεις που έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα η παράταξή του και συγκεκριμένα μίλησε για:

  • Τη στήριξη της πρώτης κατοικίας
  • Τον περιβαλλοντικό νόμο και τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα
  • Την προετοιμασία του νέου ΕΣΠΑ , αλλά και τις συχνές και αδικαιολόγητες αναθέσεις έργων του Περιφερειάρχη
  • Το έργο της “αναβάθμισης” του οδοφωτισμού κλπ

Στο τέλος της συζήτησης και σε ερώτηση του Βασίλη Ιωάννου, να σχολιάσει την πολιτική επικαιρότητα ,τους χειρισμούς της Κυβέρνησης και την μεγάλη αποδοχή που έχει από τους πολίτες, ο κ. Ζάψας τόνισε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων :

«Σε περιόδους κρίσης , όπως και στην προκειμένη υγειονομική κρίση, ο κόσμος στρατεύεται με τον εκάστοτε ηγέτη. Αυτό είναι λογικό και αποδεκτό. Αλλά το να κρύβεις την άλλη άποψη, να παρουσιάζει εναλλακτικό πρόγραμμα ο Αλέξης Τσίπρας kai o ΣΥΡΙΖΑ και να μη το μεταδίδει η κρατική τηλεόραση, αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα δημοκρατίας …..

Περίμενα ότι με τον νεώτερο Μητσοτάκη η Δεξιά θα είχε άλλα χαρακτηριστικά,  αλλά απ’ ότι φαίνεται δυστυχώς επηρεάζεται από τον Άδωνη, τον Βορίδη και άλλους και με έχει απογοητεύσει …»

Στη συνέχεια ακολουθεί το πλήρες ηχητικό από τη συνέντευξη του κ. Γιώργου Ζάψα, στον prisma 91,6 και στον Βασίλη Ιωάννου:Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 2893 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.